Jenni Vartiainen: "Tyttövuodet ovat ohi - nyt puhuu nainen" - video

Yksi Suomen suosituimmista naisartisteista Jenni Vartiainen julkaisee uuden levyn parin vuoden hiljaiselon jälkeen. Vartiaisen edellinen albumi Seili oli jättimenestys. Hän ei kokenut suuria paineita tehdä kolmatta albumiaan, sillä hänellä on ollut tarkka visio musiikillisesta linjastaan.

kulttuuri
Jenni Vartiainen.
Jenni Vartiainen julkaisee uuden levyn parin vuoden hiljaiselon jälkeen.

Jenni Vartianen kuuntelee studiolla tarkalla korvalla uunituoretta Terra-nimistä levyään. Se on vasta lähtenyt painoon ja ilmestyy virallisesti lokakuun alussa. Vartiainen on ollut kaksi vuotta pois julkisuudesta.

- Olen tässä välissä käynyt koulun loppuun ja valmistunut musiikkipedagogiksi. Sitten en ole tehnyt oikeastaan mitään muuta kuin miettinyt tätä tulevaa Terra-albumia ja valmistellut sitä. Olen vähän elänyt elämää ja hakenut kokemuksia ja nyt olen taas valmiina kertomaan niistä.

Jenni Vartiaisen uutta levyä on tehnyt pieni tuttu porukka, joka on ollut mukana aikaisemmillakin levyillä. Vartiainen ollut itse säveltämässä kaikkia kappaleita ja sanoittanut muutamia. Hänen itsensä lisäksi kappaleita ovat työstäneet Vartiaisen mies ja tuottaja Jukka Immonen sekä Teemu Brunila ja Mariska.

"Nyt alkavat naisvuodet"

Olen vähän elänyt elämää ja hakenut kokemuksia ja nyt olen taas valmiina kertomaan niistä.

Jenni Vartiaisen edellinen albumi, vuonna 2010 julkaistuSeili,on yksi 2000-luvun myydyimmistä kotimaisista levyistä. Sitä on myyty lähes 150 000 kappaletta.

- Mulla oli tosi rauhallinen olo uutta levyä tehdessä ja tosi määrätietoinenkin myös mihin suuntaan mennään ja mikä se lopputulos on ja miten se tarjoillaan sitten ihmisille, Vartiainen kertoo.

Terra-albumi on yhtä tummanpuhuva kuin Vartiaisen aikaisemmatkin levyt. Albumilta kuuluu myös se, että tyttöbändistä uransa aloittanut laulaja on täyttänyt 30 vuotta. Radioissa on jo soinut tiuhaan Junat ja naiset -single. Toinen uusista kappaleista käsittelee menneitä tyttövuosia.

- Mulle se oli ainakin vapauttavaa, kun mun ei tartte enää kipuilla semmoisessa tyttöilyssä. Tai mun ei tavallaan tartte pohtia, että voinko minä nyt tehdä jotain, kun enhän ole vielä nainen. Ne on ollut tyttövuosia ja nyt minä olen naisihminen. Nyt alkavat naisvuodet, Vartiainen nauraa.