Riihimäen pisintä kaulahuivia neulotaan vapaalla tyylillä

Riihimäen kaupunginkirjastossa kotoillaan tänä syksynä. Kirjastoon onkin ilmestynyt kudin, jonka puikkoihin kaikki saavat tarttua. Tarkoituksena on neuloa Riihimäen pisin kaulahuivi.

ilmiöt
Nainen kutoo kaulahuivia kirjastossa
Anna-Maija Ahola / Riihimäen kaupunginkirjasto

Riihimäen kaupunginkirjasto on kaupunkilaisten yhteinen olohuone - ja mikäpä sopisi kotoilu-teemaan ja olohuoneeseen paremmin kuin neulominen. Kirjastovirkailija Satu Kuisma kertoo, että hänelle oli kertynyt käsityökorin pohjalle lankakeränloppuja.

– Ajattelin, että pistetään ne hyödyksi ja tehdään Riihimäen pisintä kaulahuivia.

Kaulahuivin neulomiseen saavat osallistua kaikki kirjastossa vierailevat. Koska kudin on ollut esillä vain muutaman päivän, lasketaan kaulahuivin mitta vielä senteissä. Parin päivän saldo on noin 30 senttiä iloisen kirjavaa huivia. Rohkeasti ihmiset ovat siis tarttuneet puikkoihin.

– Pari kuukauttahan se siellä on, kannustaa Kuisma kutojia kirjastoon.

– Siihen saa jokainen vapaalla tyylillä kutoa joko oikeata tai nurjaa tai kumpaakin, ja väriä voi vaihtaa vaikka joka kerrokselle.

Lankaakin saa lahjoittaa

Jotta lanka riittää Riihimäen pisimpään kaulahuiviin, heittää Kuisma kerän kaupunkilaisille.

Kaupunkilaiset saavat myös ehdottaa, kenelle tämä huivi parhaiten sopisi

Satu Kuisma

– Jos teillä on pieniä lankakeränloppuja, niin saa lahjoittaa. Nämä (langat) ovat kirjaston henkilökunnalta kerättyjä, mitä tällä hetkellä on. Saa nähdä riittävätkö.

Satu Kuisma paljastaa, että kaulahuivin pituudelle ei ole asetettu tavoitetta. Riihimäen pisimmästä huivista on kuitenkin lähdetty liikkeelle. Mittaus on tarkoitus tehdä 15. marraskuuta.

– Kaupunkilaiset saavat myös ehdottaa, kenelle tämä huivi parhaiten sopisi, Kuisma muistuttaa.

Kaulahuivikudin löytyy kirjaston aikuistenosaston sohvaryhmän luota. Sinne on tehty oma pieni nurkkaus kutimelle. Samasta paikasta löytyy lipas, johon voi pudottaa ehdotuksensa kaulahuivin saajasta.

Kirjasto on nykyään siis paljon muutakin kuin paikka, josta lainataan kirjoja. Riihimäen kaupunginkirjastossa esimerkiksi internet on ahkerassa käytössä, nuoriso kokoontuu mielellään nuorisonurkkauksessa ja nyt siellä suihkivat jo puikotkin.