Asianajaja: Räty oli valtataistelun uhri

Asianajaja Heikki Lampela kuvaa Timo Rätyä hymypojaksi, josta ei ollut vastusta hänen eroaan halunneille.

Kotimaa

AKT:n entisen puheenjohtajan Timo Rädyn asianajaja Heikki Lampela ei säästellyt tänään sanojaan Helsingin käräjäoikeudessa. Lampelan mukaan Rädyn tapauksessa on kyseessä valtataistelu AKT:n sisällä.

- Asianomistajat ja tietty ryhmittymä halusivat päämiehen pois siitä puheenjohtajan paikalta ja päämies ei osannut ajoissa siihen reagoida. Timo Räty on luonteeltaan kiltti hymypoika, eikä hän kyennyt reagoimaan ajoissa ajoissa tähän operaatioon, Lampela sanoo.

Rätyä syytetään pahoinpitelystä ja työturvallisuusrikoksesta. Hän kiistää kaikki syytteet.

-Väittämät, että hän olisi jotain ihmistä kohdellut epäasiallisesti, eivät pidä paikkaansa.

Syytteet liittyvät AKT:n viestintäpäällikön Hilkka Ahteen ja Timo Rädyn tapaukseen. Hilkka Ahde on sanonut joutuneensa työpaikkakiusaamisen uhriksi AKT:ssä. Rätyä syytetään myös liiton entisen sihteerin huonosta kohtelussa työpaikalla.

Hilkka Ahde vaatii oikeudessa 30 000 euron korvauksia kärsimyksestä ja lisäksi 10 000 euroa psyykkisestä vammasta.

-Kovaa peliä, 40 000 euroa. Se kertoo toiminnan luonteesta. Ei mitään häveliäisyyttä, ei mitään rajoja, Lampela lataa.

Syyttäjä vaatii Rädylle sakkorangaistusta.

- Nyt hän on pihalla ja ulkona, hänellä menee huonosti, hän on työtön. Onneksi hän on ymmärtänyt turvautua urheiluun, että ihan tappiin asti tätä ei ole pystytty vetämään, Lampela kuvailee Rädyn tilannetta.

Helsingin käräjäoikeudessa järjestettiin aamulla epäillyn työpaikkakiusaamisjutun valmisteluistunto. Räty ja Ahde eivät vielä olleet paikalla okeudessa. Jutun pääkäsittely alkaa marraskuussa.