Fonectan pääluottamusmies: Kouvolan työntekijät järkyttyneitä

Pääluottamusmiehen mukaan osa työntekijöistä on torstaina käynyt puhumassa olostaan työterveydenhuollossa. Hänen mukaansa tieto yt-neuvotteluista tuli shokkina. Fonecta aikoo lakkauttaa toimipaikkansa Kouvolassa.

Kuva: Seppo Sarkkinen / Yle

Fonectan pääluottamusmies Pia Söderlund kertoo Kouvolan työntekijöiden olevan järkyttyneitä ja shokissa yt-neuvottelujen johdosta. Söderlund oli paikalla keskiviikkona, kun työntekijöille ilmoitettiin yt- neuvottelujen alkamisesta ja Kouvolan toimipisteen siirtämisestä Turkuun ja Poriin.

- Se oli järkytys ja shokki. Osa henkilöstöstä on joutunut turvautumaan työterveydenhuollon palveluihin. Tämä ei todella ole helppoa, eilen oli hyvin hiljaista väkeä, kun tieto tuli, Söderlund sanoo.

Söderlundin mukaan tieto tuli työntekijöille yllätyksenä, vaikka numeropalvelutoiminnan hiipuminen olikin työntekijöiden tiedossa.

- On ollut aistittavissa, että jossakin kohtaa jotakin tapahtuu. Silti oli yllätys, että se tuli tässä välissä, ja että se kohdistui Kouvolaan. Se olisi periaatteessa voinut olla mikä paikka vaan.

Kouvolan toimipaikan työntekijöille tarjotaan mahdollisuus siirtyä jäljelle jääviin toimipisteisiin Turkuun ja Poriin.

- Tuskinpa kovin moni kouvolalaisista muuttaa näille paikkakunnille. Voi siis hyvin olla, että muille paikkakunnille paikataan tulevaa henkilöstövajetta palkkaamalla uutta väkeä. Tämä siirto ei minun mielestäni ollut ei minun mielestäni ole kovin välttämätön, koska tätä työtä voidaan tehdä millä paikkakunnalla tahansa, Söderlund sanoo.

Fonecta tiedotti torstaina aloittavansa ensi viikolla yt-neuvottelut Kouvolan toimipaikassa. Fonectalla on Kouvolassa 90 työntekijää.