Pelastuslaitos tarvitsee lisää rahaa

Etelä-Karjalan pelastuslaitos tarvitsee lisää rahaa pitääkseen palvelutason nykyisellään. Ellei budjettia voida kasvattaa kustannustason nousun verran, joudutaan maakunnan pelastuspalveluita karsimaan.

pelastustoimi
Pelastuslaitos joutui leikkaamaan onnettomuusauton kuljettajan ulos autosta.
Yle

Etelä-Karjalan pelastuspalveluiden säilyttäminen nykyisellä tasolla vaatii vähintään kahden prosentin korotusta pelastustoimen budjettiin. Pelastuslautakunta käsitteli ensi vuoden budjettia torstaina.

Pelastusjohtaja Erkki Hokkasen mukaan jatkuvat säästöt tulevat väistämättä näkymään palvelun laadussa. Päivystysjärjestelyitä joudutaan muokkaamaan ja miettimään henkilöstövahvuutta, ellei rahaa saada lisää.

- Tälle vuodelle budjettiamme kiristettiin viimevuoden tasoon nähden 0,8 prosenttia. Nyt on pelastustoimen tuottavuus ja säästöt saavutettu, Hokkanen sanoo.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos tavoittelee ensi vuodelle myös kahta uutta päällystövirkaa. Pelastuslaitos sai viime vuonna Aluehallintovirastolta huomautuksen, koska päällystövirkoja on selkeästi vähemmän kuin maassa keskimäärin. Esimerkiksi Kymenlaaksossa päällystövirkoja on kaksinkertainen määrä Etelä-karjalaan verrattuna.

Tavoitteena on ensi vuonna hankkia myös uutta kalustoa mm. öljyntorjunta-alus sekä sammutus- ja säiliöautot. Pelastustoiminnan säilyttäminen nykyisellä tasolla vaatii Pelastuslautakunnan mukaan vähintään kahden prosentin korotusta pelastustoimen menoihin.