Räty poliisitutkinnassa: ”Olen kaukana yksinvaltiaasta”

Rädyn mukaan luottamuspula hänen ja Ahteen välillä repesivuonna 2010. Räty sanoo Ahteen alkaneen kampittaa häntä puheenjohtajan pallilta.

Kotimaa

Ristiriidat Rädyn ja Ahteen välillä saivat alkunsa AKT:n entisen puheenjohtajan Timo Rädyn mukaan mm. tietojen lavertelusta. Ahde myös vaatii liian suurta palkkaa, sanoo Räty. Räty muuttikin omaa käyttäytymistään Ahdetta kohtaan aiempaa muodollisemmaksi. Räty kuitenkin kiistää kohdelleensa Ahdetta kuin 'ilmaa'.

Hilkka Ahde on kertonut esimerkkeinä huonosta kohtelustaan, että häneltä otettiin pois työtehtäviä: esimerkiksi tiedotteiden ja julkilausumien tekeminen. Tehtäväksi kavennettiin muistioiden laadinta. Rädyn mukaan ristiriitoja aiheutti mm. se, että näiden edunvalvontamuistioiden teko takkusi.

Räty kiistää huutaneensa muistioiden viivästymisten vuoksi Hilkka Ahteelle. Ahde taas sanoo Rädyn huutaneen huonosti hoidetuista töistä.

Kaksi kertomusta kaksoisbuukkauksesta Levin mökille

Poliisiin tutkintapöytäkirjat kertovat kahdenlaiset versiot myös mökkikiistasta Lapissa.

Sekä Ahde että Räty olivat varanneet AKT:n mökin vuonna 2009 yht’aikaa: Räty SDP:n johdolle ja Ahde Salibandyliiton johtoryhmälle. Rädyn mielestä Hilkka Ahde oli buukannut paritalon puolikkaan käytännössä Matti Ahteen käyttöön.

Räty myöntää kiivastuneensa.

– Sanoin, että sinä et voi käyttää meidän mökkiämme miehesi suhteiden parantamiseen.

Rädyn mukaan Matti Ahde oli tuolloin joutunut sivuun puolueen johdosta epäselvyyksien vuoksi.

Räty sanoi tuolloin puhuneensa Hilkka Ahteen kanssa asiasta puhelimessa. Räty kiistää ehdottomasti ns. kyykyttäneensä Ahdetta, kuten Ahde on kertonut.

– En vaatinut häntä olemaan ajattelematta. Enkä myöskään toistamaan lausetta ”Minä en ajattele”.

Hilkka Ahde on kertonut sanoneensa tuolloin ensi kertaa Rädylle, että ei hyväksy tämän käytöstä.

”Ahde haukkui ja mustamaalasi”

Tämän jälkeen Timo Räty on Ahteen kertoman mukaan kohdellut tätä kuin ilmaa. Räty kiistää jälleen.

– Käyttäytymisemme rajoittui yhteisiin tilaisuuksiin ja kokouksiin. Olen käyttäytynyt normaalisti ja niin kuin esimiehelle kuuluu.

Räty kertoo, että Ahteen ja hänen välinen luottamuspula kuitenkin repesi lopullisesti vuonna 2010. Samana vuonna, jolloin Ahde on sanonut vievänsä asian työsuojeluviranomaisten käsittelyyn.

– Tuolloin kävi ilmi, että hän oli ryhtynyt toimiin minun siirtämisekseni puheenjohtajan paikalta. Hilkka haukkui ja mustamaalasi minua SAK:n edustajakokouksessa. Tämän jälkeen ei ollut mahdollisuutta yhteistyöhön.

– En ole ollut tietoinen Hilkan terveydentilasta. Oma käyttäytymiseni ei ole vaikuttanut hänen terveydentilaansa. En koe syyllistyneeni pahoinpitelyyn.

Räty kertoo myös, että AKT:lla on ohjeet sen varalle, jotteivät ihmiset ylikuormittuisi. Hän myöntää, että joskus töiden uudelleen järjestely on kestänyt turhan kauna.

– En koe olevani diktaattori tai yksinvaltias. Olen kaukana siitä, sanoi AKT.n entinen puheenjohtaja Timo Räty poliisikuulustelussa viime vuonna

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus