Mikael Storsjö yllättyi Venäjän terroristisyytöksestä –"Eihän sille voi muuta kuin nauraa"

Storsjö sanoo, että Venäjä on tehnyt vuosien varrella paljon työtä saadakseen hänen ylläpitämänsä Kavkaz Center -nettisivuston hiljennettyä.

Kotimaa
Mikael Storsjö
Mikael Storsjö Yle

Internetsivusto Kavkaz Centerin ylläpitäjä Mikael Storsjö on yllättynyt Venäjän pyrkimyksistä saada hänen nimensä lisättyä YK:n kansainväliselle terroristilistalle.

Kansalaisaktivistiksi itseään luonnehtiva Storsjö sanoo, että Venäjä on tehnyt vuosien varrella paljon työtä saadakseen hänen ylläpitämänsä nettisivuston hiljennettyä.

- Ainut asia, mitä olen tehnyt, on että olen auttanut ylläpitämään Kavkaz Center -nettisivustoa ja tämä ei ole Venäjän mieleen, Storsjö sanoo Yle Uutisille.

Tietokonealan yrittäjä Storsjö toimii tshetsheenikapinallisia tukevan Kavkaz Center -sivuston ylläpitäjänä. Sivustoa pyöritetään Ruotsista käsin.

Venäjän ulkoministeriö pyysi tämän vuoden maaliskuussa YK:n turvallisuusneuvoston pakotekomiteaa lisäämään suomalaisen Storsjön kansainväliselle terroristilistalle. Britannia, Ranska ja Luxemburg kuitenkin kaatoivat Venäjän esityksen eikä Storsjö joutunut listalle.

- Eihän sille oikeastaan voi mitään muuta kuin nauraa, Storsjö pohtii.

Storsjö sanoo kuulleensa Venäjän hankkeesta myöhään torstai-iltana. Hän ei tiedä, mitä perusteita Venäjällä on ollut pyynnölleen.

- Kysymys on olennaisesti siitä, että täällä lännessä katsomme sananvapautta hieman eri silmin, kuin siellä rajan toisella puolella.

Helsingin hovioikeus tuomitsi viime vuonna Storsjön neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen yli 20 tshetsheenin laittoman maahantulon järjestämisestä Suomeen.