1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Arhinmäki "ei tunnista itseään" RSO:n ylikapellimestarin kritiikistä

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) sanoo hämmästyneensä ylikapellimestari Hannu Linnun kommenteista, joiden mukaan hän hallitsee määräämällä eikä halua tavata kulttuuriväkeä. Arhinmäen mukaan kritiikkiä aiheuttaa se, ettei hän osallistunut Musiikkitalon avajaisiin.

Kotimaan uutiset
Paavo Arhinmäki
Aamu-tv:n vieraana ollut kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki ei tunnista itseään RSO:n ylikapellimestarin Hannu Linnun esittämästä kritiikistä. Haastattelussa Arhinmäki kommentoi myös Cheek-lausuntonsa aiheuttamaa kohua sekä kokoomusnuorten tavoiteohjelmaa.

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) sanoo, ettei tunnista itseään Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarin Hannu Linnun kritiikistä. Lintu arvosteli Arhinmäen johtamistapaa ja toimintaa tiistaina Ylen aamu-tv:ssä.

Linnun mukaan ministeri hallitsee ylhäältä määräämällä ja pitää kulttuuriväkeä alamaisena. Arhinmäki ei Linnun mielestä ole lähestynyt kulttuuriväkeä eikä halunnut tavata ketään.

Arhinmäki kertoo hämmästyneensä arvostelusta ja miettineensä, mistä kulttuuriväestä Lintu puhuu.

- Sen täytyy olla kovin kapea. En tunnista itseäni, Arhinmäki sanoi tänään Ylen aamu-tv:ssä.

"Voi kysyä, onko keskusteluyhteyttä yritetty hakeakaan"

Arhinmäki kertoo tavanneensa taide- ja kulttuurikenttää erittäin monipuolisesti ja panostaneensa erityisesti lasten, nuorten ja vähemmistöjen kulttuuriin. Tämä voi Arhinmäen mukaan "harmittaa joitain".

Lintu puhui aamu-tv:ssä klassisen musiikin, teatteri- ja museoväen puolesta ja kertoi kokevansa, ettei keskusteluyhteyttä ole ollut.

- On valitettavaa, jos joku kokee näin. Sitten voi kysyä, onko semmoista yritetty hakeakaan. En ymmärrä, miten herra Lintu voi puhua esimerkiksi teatteri- tai museokentän puolesta. Viimeksi eilen tapasin useita teatterijohtajia.

Lintu halusi keskustelua kulttuuriministerin kanssa muun muassa siitä, miten kulttuurikenttää voisi kehittää rakennemuutosten aikana. Arhinmäki sanoo, "ettei ole kuullutkaan", että Lintu olisi halunnut käydä keskustelua.

- Lähtökohtaisesti paras tapa on olla yhteydessä ja kertoa toiveista, eikä niin, että menee mediaan ja haukkuu. En ole kuullutkaan, että herra Lintu haluaisi käydä keskustelua.

Arhinmäen mukaan klassisen musiikin kentän häneen kohdistaman kritiikin taustalla on se, ettei hän osallistunut Musiikkitalon avajaisiin.

- Sen jälkeen tasaisesti aina joku ylikapellimestari tai oopperalaulaja on kritisoinut vähän samoilla perusteilla.

Lue seuraavaksi