Uimastadionilla jälleen vilkas kesä

Helsingin Uimastadionilla polski menneenä suvena 290 000 uimaria. Se on 46 000 enemmän kuin viime kesänä.

Kotimaa
Helsingin uimastadion
Yle

Lämmin ja pitkä kesä näkyi Helsingin Uimastadionilla. Maankuulussa maauimalassa kävi peräti 290 000 kävijää. Se on 46 000 enemmän kuin viime vuonna. Myös Kumpulan maauimalassa oli vilkas kesä. Kumpulassa polski 130 000 uimaria, joka 20 000 enemmän kuin viime vuonna.

Turistit löytäneet Uimastadionin

Kesäesimies Janne Selin arvelee, että lisääntyneen suosion takana on myös uudistunut pääsylippukäytäntö. Myös ulkomaiset turistit ovat löytäneet Helsingin keitaan. Uimastadionilla se on huomioitu muun muassa siten, että kuulutukset kaikuvat usealla eri kielellä.

Uimastadion sukeutuu sunnuntaina. Sen kunniaksi tänään on tarjolla tunnelmallinen kuutamouinti. Illan hämärtyessä allas valaistaan kynttilöin ja lyhdyin. Kuutamouinnille pääsee aina kello 23 saakka. Stadikan portit sulkeutuva kuutamouimarelta puolen yön aikaan.

Katsomot remonttiin

Kaupunki tekee Uimastadionin katsomorakennukseen miljoonan euron remontin. Korjauksessa uusitaan muun muassa katsomon penkit, Arkadikäytävän lattian pinnoite ja portaikkojen seinien eristerappaukset.Uimastadion rakennettiin aikoinaan vuoden 1952 kesäolympialaisia varten. Tämän jälkeen katsomorakennuksessa on toteutettu useampia eri laajuisia peruskorjauksia