1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Onnistuuko huima ennätysyritys? Atlantin yli satojen kaasupallojen avulla - video

Yhdysvaltalaismiehen matka kestää useita päiviä. Tuuli saattaa kuljettaa hänet mihin tahansa Norjan ja Pohjois-Afrikan välillä.

Jonathan Trappe vilkuttaa valtavien ilmapallojen varassa roikkuvan korin kyydissä.
Jonathan Trappe on ylittänyt jo aiemmin Englannin kanaalin pallorykelmän avulla. Nyt hän nousi ilmaan palloineen Uudesta-Englannista.

Pohjois-Carolinasta kotoisin oleva yhdysvaltalaismies yrittää ylittää Atlantin valtameren satojen kaasupallojen avulla.

Jonathan Trappe nousi torstaina aamuvarhaisella ilmaan yli 300 heliumpallon nostamana Uuden-Englannin Mainesta. Tuulet lähtivät kuljettamaan häntä kohti Kanadalle kuuluvaa Newfoundlandia.

Trappe ei ole eilisen teeren poika mitä tulee kaasupallolentoihin. Jo vuonna 2010 hän ylitti Englannin kanaalin pallorykelmän avulla.

Nyt hän uskoo voivansa ylittää valtameren 3-6 päivässä. Tuulista riippuen hän saattaa päätyä palloineen minne hyvänsä Norjan ja Pohjois-Afrikan välillä.

Vaikka matka keskeytyisi ennenaikaisesti, ennätyksen yrittäjä uskoo olevansa turvassa, sillä pallojen kyydissä oleva kori on itse asiassa pelastusvene.

Yhdysvaltalaismiehen yritystä voi seurata kahden satelliittipaikantimen avulla täältä (siirryt toiseen palveluun).

Atlantilla raivoaa parhaillaan myös hurrikaanikauden ensimmäinen hirmumyrsky, Humberto, tosin paljon etelämpänä (siirryt toiseen palveluun).