Hyppää sisältöön

Intian sisäministeri tyytyväinen raiskaajien kuolemantuomioon

Intiassa oikeus tuomitsi neljä miestä kuolemaan viime joulukuussa tapahtuneesta joukkoraiskauksesta ja murhasta. Intian sisäministerin mukaan tuomio on oikea.

Kuva: Claudio Peri / EPA

Intian sisäministeri Sushilkumar Shinde ilmaisi perjantaina tyytyväisyytensä kuolemantuomioon, joka langetettiin neljälle joukkoraiskaukseen ja murhaan syyllistyneelle miehelle.

Medialle puhunut sisäministeri totesi, että hirttotuomio on voimakas viesti kelle tahansa Intian yhteiskuntaan kuuluvalle rikolliselle.

– Annettu tuomio tekee oikeutta uhrille ja hänen perheelleen. Tuomari on tehnyt näistä antisosiaalisista aineksista esimerkin toteamalla, että jos joku syyllistyy tällaiseen rikokseen, niin kuolemantuomio on ainoa oikea rangaistus. Pidän tätä tuomiota oikeutettuna, Shinde totesi.

Aiemmin erillisessä oikeudenkäynnissä syytetty nuorimies tuomittiin samasta rikoksesta alaikäisenä kolmen vuoden vankeuteen.

Joukkoraiskaus herätti Intiassa voimakasta keskustelua naisiin yleisesti kohdistetusta seksuaalisesta väkivallasta. Naisten oikeuksia puolustavat mielenosoitukset johtivat mellakointiin eri puolilla maata.