Yhdysvallat: Syyriassa kymmeniä kemiallisten aseiden valmistus- ja säilytyspaikkoja

Paikkojen uskotaan sijaitsevan alueilla, jotka ovat Bashar al-Assadin hallinnassa. Syyriassa on arviolta tuhat tonnia myrkkykaasuja tai niiden raaka-aineita.

Ulkomaat
Damaskoksesta Joberin alueelta löytyneitä kranaatinheittimen ammuksia sekä kemiallisten aseiden valmistukseen käytettäviä aineita.
Damaskoksesta Joberin alueelta löytyneitä kranaatinheittimen ammuksia sekä kemiallisten aseiden valmistukseen käytettäviä aineita. STR / EPA

Yhdysvaltain mukaan Syyriassa on yhteensä 45 paikkaa, jotka liittyvät kemiallisten aseiden valmistukseen ja säilytykseen. Hallinnon virkamies kertoi arviosta lauantaina pian sen jälkeen, kun Yhdysvallat ja Venäjä olivat päässeet sopuun aseiden tuhoamisesta.

- Noin puolessa paikoista on merkittäviä määriä kemiallisten aseiden valmistuksessa käytettäviä materiaaleja, virkamies sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kaikkien 45 paikan uskotaan olevan Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinnassa.

Yhdysvallat ja Venäjä arvioivat, että Syyriassa on yhteensä tuhat tonnia myrkkykaasuja tai niiden raaka-aineita. Näiksi luetaan muun muassa sinappikaasu, sariini ja rikki.

Lähteet: AFP