Kurikka ja Kauhajoki luotsaavat älykästä ja vihreää kasvua

Kurikka hyödyntää sähköosaamistaan Työ- ja elinkeinoministeriön hankkeessa. Kurikan ja Kauhajoen kaupungit ovat vetovastuussa Älykkään ja vihreän kasvun kaupungit -seutukaupunkihankkeessa. Mukana on kaikkiaan 13 muuta seutukaupunkia.

Kurikka
Kuvassa Kurikan kaupungin sähköauto Elvin kylkeä.
YLE / Anssi Leppänen

Kurikka osallistuu ministeriön pilottiin sähkökaupunki-teemalla. Pilotti toteutetaan vuosina 2014 ja 2015. Kurikan muuntaminen sähkökaupungiksi tulee kaupungin kehittämispäällikkö Hannu Alasen mukaan näkymään niin perinteisillä toimialoilla kuin vaikkapa vanhusten hoidossa.

- Haetaan sähköisiä ja älykkäitä ratkaisuja näille meidän perinteisille toimialoille. Sähköä hyödyntäviä huonekaluja yritetään kehitellä ja vanhuksille sekä erityisryhmille apuvälineitä, selvittää Hannu Alanen.

Yksi osa hanketta Kurikan osalta on myös sähköajoneuvojen ja niihin liittyvien latauspisteiden pilotointi. Kurikan kaupungilla on ollut jo muutamia vuosia käytössään sähköauto ja latauspisteitä. Myös tuulivoiman kehittämisellä on hankkeessa osansa, kertoo kehittämispäällikkö Hannu Alanen.