1. yle.fi
  2. Uutiset

Tietovuotoepäilyn tutkinta Valtakunnansyyttäjältä Poliisihallitukseen

Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan huumepoliisin päällikköä koskevista rikosepäilyistä jutun tehneellä Helsingin Sanomien toimittajalla oli tarkat tiedot käsiteltävästä asiasta jo viime keväästä saakka.

Kotimaan uutiset

Valtakunnansyyttäjänvirasto siirtää Helsingin poliisilaitoksen tekemän rikosilmoituksen tietovuotoepäilyistä Poliisihallitukseen.

Poliisihallituksen tehtävä on arvioida, onko joku tutkinnasta tietoinen syyttäjä syyllistynyt virkasalaisuuden rikkomiseen, kun Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnion rikosepäilytiedot päätyivät julkisuuteen.

Helsingin poliisin johto oli tehnyt tutkintapyynnön Valtakunnansyyttäjänvirastoon Helsingin Sanomien ja Nelosen uutisen tiedoista, joissa toimittajat saivat lähes ajantasaiset ja yksityiskohtaiset tiedot Helsingin huumepoliisi päällikkö Jari Aarniota koskevassa keskeneräisessä esitutkinnassa.

Valtakunnansyyttäjänviraston tiedote kertoo, että jutun tehneellä Helsingin Sanomien toimittajalla oli tarkat tiedot käsiteltävästä asiasta jo viime keväästä saakka.

Nämä tiedot toimittaja on ilmeisesti saanut suoraan ulkopuoliselta henkilöltä, valtakunnansyyttäjänvirastosta kerrotaan.

Helsingin poliisilaitos oli pyytänyt lisäksi Valtakunnansyyttäjänvirastoa arvioimaan, onko joku poliisin tutkintaryhmän jäsenistä esteellinen tutkinnassa.

Tutkinnanjohtajat olivat kuvailleet epäilyä lehdessä poikkeukselliseksi. Valtakunnansyyttäjän mukaan "poikkeuksellisuuden ääneen lausuminen" ei jäävännyt tutkijoita.

Lue seuraavaksi