Räkänokka voi saada tasoitusta yo-kirjoituksista

Ylioppilaslautakunnasta muistutetaan, että asiat pyritään aina järjestämään kirjoittajan kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Kotimaa
Ylioppilaskirjoitukset alkamassa.
Yle

Ylioppilaskirjoitukset edessä ja kuumemittari näyttää korkeita lukemia. Pitääkö kokelaan vain sinnitellä yo-kirjoituksissa kipeänä ja yrittää parhaansa?

- Lääkäriin pitää ainakin ensin mennä ja lääkäri arvioi, onko kirjoituskunnossa vai ei. Toinen vaihtoehto on, että koe siirtyisi seuraavaan tutkintokertaan eli noin puoli vuotta eteenpäin, neuvoo ylioppilaslautakunnan pääsihteeri Kaisa Vähähyyppä.

Otetaanko sairastelu huomioon, kun ylioppilaslautakunta tarkastelee työn tulosta ja yo-kokelas on osallistunut kirjoituksiin puolikuntoisena?

- Ne tapaukset, joista on toimitettu lääkärintodistus, käsitellään erikseen yksittäistapauksina ja katsotaan, onko mahdollista pistehyvitykseen.

Jos on liian sairas osallistuakseen kirjoituksiin, täytyy pyytää virallinen mitätöinti.

- Silloin saa tutkintomaksut takaisin ja saa todella mitätöityä tutkinnon. Tähän tarvitaan kuitenkin ehdottamasti lääkärintodistus.

Vähähyypän mukaan kirjoittajamäärä on sen verran suuri, että sairaustapuksia tulee aina muutamia keväisin ja syksyisin. Vähähyyppä muistuttaa, että asia pyritään aina järjestämään kirjoittajan kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.