Yo-kokeissa kysyttiin Natosta, Talvivaaran uraanista ja sosiaalisen median vaikutuksesta yöuniin

Ylioppilaskokeissa kirjoitettiin tänään filosofia, psykologia, historia, fysiikka ja biologia. Loput reaaliaineet kirjoitetaan syyskuun lopussa.

Kotimaa

Syksyn ylioppilaskirjoituksissa kirjoitettiin tänään viisi reaaliainetta, eli filosofia, psykologia, historia, fysiikka ja biologia. Historian tehtävissä piti pähkiä esimerkiksi sitä, miksi puolustusliitto Nato on perustettu ja miten sen rooli on kylmän sodan jälkeen muuttunut.

Psykologiassa puolestaan kysyttiin, miten sosiaalisen median käyttö iltaisin ja ilmiö nimeltä sosiaalinen jet lag voi vaikuttaa uneen ja nuorten toimintaan päivisin. Filosofiassa pohdittiin, voiko yhteiskunta perustua moralismille ja moralistiselle lainsäädännölle.

Fysiikassa taas piti laskea Talvivaaran malmin uraanin radioaktiivisuutta ja jättikone Airbus A380:n liikevastusvoimia lähtökiidossa. Biologian kokeessa puolestaan piti tarkastella tekijöitä, jotka heikentävät jääkarhun edellytyksiä selvitä ilmaston lämpenemisestä.

Reaaliaineita kirjoittaa tänä syksynä 28 488 lukiolaista. Suosituin reaaliaine on terveystieto, jonka kirjoittaa 8 335 ihmistä. Vähiten suosittu on ortodoksinen uskonto, jonka kirjoittaa kahdeksan henkilöä.

Loput reaaliaineet eli uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede ja terveystieto kirjoitetaan 27. syyskuuta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus