Näin teet yllättävän herkun perunasta

Pelloista parhaillaan nostettava soikea, oikea ruoka on satoisimmillaan. Peruna taipuu moneksi. Perunoista saa tehtyä myös hieman yllättävääkin herkkua. Perunavohveli on värikkään syksyn valopilkku. Perunavohveli maistuu erityisesti itse tehdyn puolukkahillon kanssa.

ilmiöt
Perunavohvelia ja puolukkahilloa.
Perunavohveli itsetehdyn puolukkahillon kanssa.Juha Mäntykenttä /Yle

Perunavohvelit

2-3 munaa

½ l maitoa

Voit jättää hasselpähkinän kokonaan pois, halutessasi voit käyttää niiden tilalla esim. sesaminsiemeniä.

Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila

1 dl juustoraastetta

5-6 keskikokoista perunaa

1 tl suolaa

½ dl öljyä

(1 dl hasselpähkinärouhetta)

Sekoita munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, juustoraaste, kuoritut ja raastetut perunat, suola ja öljy.

Hasselpähkinärouhe antaa mukavasti makua vohveleille.

Paista taikinasta vohveliraudalla kauniin ruskeita vohveleita.

Tarjoa puolukkahillon kanssa.

Ohje: Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila