Demariryhmän linjasta livenneet valtuutetut pysyvät tunnelikannassaan

Neljä tunnelikantaansa muuttanutta SDP:n valtuutettua aikoo edelleen äänestää Tampereen rantaväylän tunnelin puolesta. Yle Tampereen maanantaina tavoittamat Tarja Jokinen, Johanna Loukaskorpi, Riitta Ollila ja Hanna Tainio kertovat pysyvänsä kannassaan valtuustoryhmästä erottamisen uhallakin.

Kotimaa
Tampereen tunneli, Ajankohtainen kakkonen
Yle

SDP:n tamperelaisvaltuutetut Tarja Jokinen, Johanna Loukaskorpi, Riitta Ollila ja Hanna Tainio kertoivat maanantaina Yle Tampereelle äänestävänsä rantaväylän tunnelin puolesta, vaikka valtuustoryhmä heidät erottaisikin.

Riitta Ollilan mukaan palautetta puolesta ja vastaan on riittänyt tiedotteen julkaisemisen jälkeen. Nelikko on ollut toisiinsa yhteydessä viikon aikana, ja Ollila kertoo myös oman ryhmän perustamisesta puhutun, mikäli naiset erotettaisiin SDP:n ryhmästä.

- Mennään kuitenkin asia kerrallaan, tässä halutaan nyt rakentaa kaupunkia parhaalla mahdollisella tavalla. Tuntuu pahalta kun omat pettyvät, mutta tämä on kaupungin kannalta niin tärkeä asia, että pysyn kannassani, Ollila sanoo.

Pitkää tunnelia vastustavan demariryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi toteaa maanantain Helsingin Sanomissa, että tunneli rakennetaan, mikäli neljän naisvaltuutetun kanta pitää loppuun asti.

Neljä ääntä riittää ratkaisuksi

Illan äänestyksestä on tulossa tiukka. Historiallisen valtuustokokouksen kestoa ja päätöksentekoon kuluvaa aikaa on vaikea arvioida, sillä ei tiedetä, kuinka moni valtuutettu haluaa vielä käyttää puheenvuoron.

Vihreiden valtuustoryhmää vetävä apulaispormestari Olli-Poika Parviainen kertoo ryhmänjohtajien päättäneen palaverissaan suosittaa, että asiaa käsiteltäisiin valtuustosalissa pääsääntöisesti ryhmäpuheenvuoroissa.

Parviaisen mukaan kaikki vihreiden varsinaiset valtuutetut ovat illalla mukana äänestyksessä. Tunnelivastainen varavaltuutettu ei siis pääse muuttamaan asetelmia.