BBC: Grand Theft Auto V karkasi myyntiin etuajassa

Grand Theft Auto V:n jälleenmyyjille on annettu kurinalainen myyntiaika odotettuun peliin. Verkkokauppa Amazon on rikkonut linjaa toimittamalla pelejä jo viikonloppuna.

Tarkoin varjeltu ja maailman kalleimpiin lukeutuva videopeli Grand Theft Auto V on päätynyt jo myyntiin vastoin tiukkaa määräystä luovuttaa pelejä vasta tiistaina.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo (siirryt toiseen palveluun), että verkkokauppa Amazon.co.uk on lauantaina toimittanut pelejä asiakkaille etuajassa. Yksi heistä oli pelisivusto IGN:n työntekijä, joka oli tehnyt tilauksensa jo maaliskuussa.

Vuoto on kiusallinen peliyhtiö Rockstar Northille, joka on ollut varsin pidättyväinen pelin sisällöstä etukäteen ja on tavoitellut tiistain julkaisusta näyttävää maailmanlaajuista tapahtumaa.

Suositun pelisarjan viimeisin osa voi hyvin yltää maailman tuottavimpien viihdejulkaisujen joukkoon. Elokuvia ja levyjä paremmin myi viime syksynä ammuntapelisarja Call of Dutyn viimeisin osa, joka rikkoi yhdessä vuorokaudessa yli 500 miljoonan dollarin (374 miljoonan euron) myynnin. Aiemmin mikään muu viihdejulkaisu ei ollut yltänyt yhdessä päivässä samaan.

Myös menestyspelin teossa dollarimäärät ovat huimia. GTA V:tä tehdessä skotlantilaislähtöisen Rockstar Northin budjetti on ollut jopa noin 200 miljoonaa euroa, kertoo The Scotsman -lehti. Taaloja meni tätä vähemmän esimerkiksi massiivisuudestaan kuuluisassa Avatar-elokuvahankkeessa.