Tampereen pormestari suitsuttaa tunnelipäätöstä

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen on tyytyväinen myönteiseen tunnelipäätökseen. Ikonen toivoo rakentamisen alkavan pian.

Kotimaa
Rantatunneli äänestys tulos varmistui
Marko Melto / Yle

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen iloitsee myönteisestä tunnelipäätöksestä. Tampereen kaupunginvaltuusto päätti maanantaina rantaväylän tunnelin rakentamisesta äänin 36-31.

- Tämä on tärkeä päätös ja olen tyytyväinen, että se on nyt saatu tehtyä, Ikonen sanoo.

Ikosen mukaan tunneli on pitkän aikavälin liikenneratkaisu ja kehittää Tampereen keskustaa.

- Esimerkiksi Särkänniemen ja Mustanlahden alue saadaan kytkettyä tiivimmin keskustaan. Tällä on hyvin kauaskantoiset ja moniulotteiset vaikutukset.

Ikonen korosti myös päätöksen työllistävää vaikutusta. Pormestari toivoo, että tunnelin rakentaminen alkaisi mahdollisimman pian.

- Uskoisin, että rakentaminen alkaa tänä talvena, Ikonen sanoo.

Joukkoliikennettä ja sosiaalista asuntotuotantoa

Ikonen kytki tunneliratkaisun kylkeen vihreän valtuustoryhmän pyynnöstä muun muassa joukkoliikenteen kehittämisen ja sosiaalisen asuntotuotannon. Ikonen esitti neljä toivomuspontta, jotka valtuusto hyväksyi.

Ensimmäisen ponnen mukaan tunnelihankkeen osapuolten välillä käynnistetään neuvottelut tunnelin päihin rakennettavien Santalahden ja Naistenlahden eritasoliittymien tilantarpeen vähentämiseksi.

Toisen ponnen mukaan pidättäydytään merkittävistä liikennehankkeista, kuten Näsinkallion eritasoliittymästä, kunnes on kerätty kokemuksia joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen edistämisen vaikutuksista liikennejärjestelmään.

Kolmas ponsi kehottaa kaupunkia siirtämään liikenneinvestointien painopisteen joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen kehittämiseen ja raitiotien toteutukseen.

Neljännen ponnen mukaan Tampellaan rakennetaan myös sosiaalisin perustein toimivaa asumista.