1. yle.fi
  2. Uutiset

Costa Concordian nostosta verkkouutisten hitti

Sadattuhannet seuranneet verkosta suoraa lähetystä Italian rannikolta.

Kotimaan uutiset
Costa Concordia nostettuna pystyyn.
Angelo Carconi / EPA

Risteilyalus Costa Concordian nostourakka on noussut kaikkien aikojen seuratuimpien uutisten joukkoon Yle Uutisten verkkosivuilla.

Maanantain aikana lähes 300 000 katsojaa kävi Yle Uutisten verkkosivuilla seuraamassa suoraa lähetystä hylyn nosto-operaatiosta Italian rannikolla. Kyseessä on kaikkien aikojen katsotuin verkkosuora Yle Uutisissa ja Areenassa.

- Olemme jo pitkään ja määrätietoisesti lisänneet verkkosuorien tarjontaa. On hienoa ja tekijöille palkitsevaa, että yleisö on löytänyt suorat, sanoo toimituspäällikkö Timo Kämäräinen Yle Uutisista.

Myös Costa Concordiasta kirjoitetut tekstit ja lyhyet videot ovat olleet maanantain ja tiistain luetuimpien ja katsotuimpien joukossa.

Verkkoklippisuosikkien ennätystä pitää edelleen hallussaan Antero Mertarannan reaktio Mikael Granlundin ilmaveiviin jääkiekon MM-kisoissa vuonna 2011. Videoklippiä kävi katsomassa yli puoli miljoonaa kävijää.

Uutishitti kautta maailman

Ampparit.com –sivuston perusteella Costa Concordian nosto on ollut erittäin luettu uutinen myös muilla suomalaisilla uutissivustoilla. Myös kansainvälisesti ottaen uutistoimitukset ovat seuranneet operaatiota laajasti. Pienellä Giglion saarella on ollut satoja toimittajia kameroineen.

Costa Concondian suosioon on vaikuttanut operaation poikkeuksellisuus. Italialaisen varustamon 290-metrinen alus on suurin koskaan nostettu laiva eikä operaation onnistumisesta ollut takeita etukäteen. Vuoden 2012 tammikuussa Giglion saaren lähellä kaatunut Costa Concordia on painavampi ja pidempi kuin esimerkiksi Titanic.

Laivassa oli turmahetkellä 70 maasta 4 229 ihmistä, joista 32 kuoli.

Lue seuraavaksi