Harjavallan moderni liikunta- ja uimahalli ihastuttaa

Liikunta- ja uimahalli avattiin tänään harjavaltalaisten iloksi. Kattavat liikuntamahdollisuudet tarjoava rakennus nousi pystyyn puolentoista vuoden urakoinnilla ja saa kiitosta ulkonäöstään.

uimahallit
Harjavallan uimahallin ulkosivu
Jari Laasanen / Yle

Uutuuttaan hohtavan liikunta- ja uimahallin edessä aamulla asiakkaita vastassa ollut vapaa-aikasihteeri Vesa Hakala taitaa olla päivän kiitellyin harjavaltalainen. Aamuvirkut kaupunkilaiset jonottivat kättelemään miestä.

- Yleinen mielipide on ollut hyvin positiivinen hallista, Hakala sanoo.

Heti avajaisaamun ensimmäisinä tunteina liikunta- ja uimahallissa oli yli 50 kävijää. Modernia liikuntarakennusta voi pitää varsinaisena monitoimihallina.

- Täältä löytyy kuusi uima-allasta eli normaali kuntouintiallas, monitoimiallas hierontapisteineen, opetusallas koululaisille, tenava-allas ihan pienille, kylmävesiallas sekä liukumäen pysäytysallas, luettelee Hakala uuden hallin kattavaa allasvalikoimaa.

Vesiliikuntamahdollisuuksien lisäksi hallista löytyvät tilat muun muassa futsalin, salibandyn, aerobicin ja bodypumpin harrastamiseen.

- Sitten on vielä kuntosali ja 60 metrin juoksusuora.

Yhteistyö Porin kanssa toiminut hienosti

Harjavallan liikunta- ja uimahallia rakennettiin puolitoista vuotta ja projektin kustannuksen nousivat yli 14 miljoonaan. Valtionapuna työhön myönnettiin 1,2 miljoonaa euroa. Rakennuksen arkkitehtina on toiminut, Porin uuden uimahallin tapaan, Tapio Antikainen.

Kuntayhteistyö on tullut hienosti esiin tämän urakan aikana

Vesa Hakala kiittelee Porin teknistä toimea

- Porin tekninen toimi oli tässä valvontatiiminä eli sama porukka on rakentanut näitä halleja. Kuntayhteistyö on tullut hienosti esiin tämän urakan aikana, Hakala kiittelee

Hän on tyytyväinen projektin onnistumiseen. Halli vihittiin käyttöön kolme päivää ennen kuin kaksi vuotta sitten ensimmäisissä kaavailuissa suunniteltiin.

- Näin tuoreena omakotitalorakentajana ihmetyttää, miten puolessatoista vuodessa on näin iso kompleksi saatu pystyyn.