Juutalaisvastaisesta nettikirjoittelusta sakkotuomio

Kokkolalaismies on tuomittu niin sanotussa blogioikeudenkäynnissä sakkoihin. Päätöksessä Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus toteaa miehen syyllistyneen blogikirjoituksissaan rikolliseen kiihottamiseen juutalaista kansanryhmää vastaan.

Kotimaa

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Jussi Siitarisen 30 päiväsakkoon, eli alimmalla päiväsakolla sakkorangaistus nousee 180 euroon. Oikeus katsoo kirjoitusten edustavan tyypillistä vihapuhetta, jolla on ollut tarkoitus solvata juutalaista kansanryhmää.

Syyttäjä muistutti, että syytetyllä on oikeus mielipiteisiinsä, mutta sananvapautta voidaan lain perusteella rajoittaa. Oikeus velvoittikin Siitarisen poistamaan kirjoitukset netistä ja tuhoamaan ne.

Tuomio noudattaa apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen syytteessä esittämää vaatimusta. Syytekirjelmässään hän vaati sakkorangaistusta ja blogikirjoitusten hävittämistä.

Syyttäjän mukaan kirjoittaja oli asettanut yleisön saataville ja pitänyt siellä mielipidekirjoituksia, joissa panetellaan ja solvataan juutalaisia heidän rotunsa, kansallisuutensa, alkuperänsä ja uskontonsa perusteella.

Nyt tuomittu Jussi Siitarinen oli viime kunnallisvaaleissa Suomen Kansan Sinivalkoisten ehdokkaana.