Hyppää sisältöön

Turun Islamkeskus on ollut ilkivallan kohteena kymmeniä kertoja

Turun Islamkeskuksen irtaimisto tuhottiin viime viikonvaihteessa. Osa pyhistä kirjoista on revitty. Islamilaisen seurakunnan jäsenet ovat tehneet asiasta poliisille rikosilmoituksen. Turun Islamkeskuksessa käy aktiivisesti noin 200 jäsentä.

Tuhoa Turun Islamkeskuksessa 17.9.2013.
Turun Islamkeskuksen aktiivi Yasir Abdulkarim ja tulkki Al-Mashkur Muslim kertoivat tapahtuneesta toimittaja Sannimari Lehtilälle.

Turun Islamkeskus on toiminut Turun Härkämäessä jo yli 20 vuotta. Toiminta ja tilat ovat joutuneet kuitenkin aika ajoi  ilkivallan kohteeksi. Viime viikonlopun tuhotyö oli tähänastisista kaikkein pahin.

- Lauantaiaamuna tuotiin lapset tänne opiskelemaan arabian kieltä ja uskontoa. Tämä oli kauheassa kunnossa. Olimme todella yllättyneitä tästä kauhistuttavasta näystä. Lapset järkyttyivät ja kaikki vanhemmat myös, kertoo Yasir Abdulkarim.

- Tänne oli seiniin kirjoitettu lauseita suomeksi ja englanniksi. Ei täällä voi pitää enää lapsia, kun rivoja sanoja on seinillä.

Viikonlopun ilkivallasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

"Eniten loukkaa pyhien kirjojen repiminen"

Turun Islamkeskuksen huonekaluja on rikottu, ja lattialle on ripoteltu suolaa ja jauhoja. Osa pyhistä kirjoista on revitty.

- Kun pyhä kirja revitään, niin se tuntuu syvältä loukkaukselta, Adbulkarim sanoo surullisena.

- Se on todella iso asia. Pyhä kirja on aina pyhä kirja.

Turun Islamkeskus palvelee noin 200 jäsentä. Moni asia menee nyt uusiksi, sillä kokoontumispaikan kunnostus kestää.

- Toivomme että Suomessa ryhdyttäisiin toimenpiteisiin, sillä tämä on tärkeä lasten koulu ja kerho. Lasten on parempi olla täällä kuin pihalla.

Tiloja ei vielä voida ryhtyä siisitimään, sillä rikostutkinta on kesken.

Kun pyhä kirja revitään, niin se tuntuu syvältä loukkaukselta.

Yasir Abdulkarim

Islamkeskus on  20-vuotisen toimintansa aikana joutunut jo usein aiemminkin ilkivallan kohteeksi. Suurimmaksi osaksi toiminta on kuitenkin aina jatkunut rauhallisissa tunnelmissa.

- Nyt pelkäämme kaikki, Adbulkarim sanoo.

- Meillä ei ole mitään tiloja,  missä voisimme kokoontua. Mutta onneksi meillä on  hyvät välit Turun kaupunkiin. Sieltä tullaan pian arvioimaan tilannetta ja sitten katsotaan, mitä voitaisiin tehdä.