Rakentajat kutsuvat kotiin

Amanda ja Mikael toteuttavat haaveensa ja rakentavat omakotitaloa Rovan uudelle asuinalueelle. Kaikki ei kuitenkaan suju niin kuin unelmissa. Kemin kaupunginteatterin Rakentajat-komedia kertoo remontoimisen riemusta, kun takka muurataan väärälle seinälle, lämpöeristeet unohtuvat ja viemäröintikään ei toimi.

Kotimaa
Mikael (Tomi Turunen) ja Amanda (Tatja Hirvenmäki)
Mikael (Tomi Turunen) ja Amanda (Tatja Hirvenmäki) asuvat remontin keskellä, unelmana oma talo.Risto Koskinen / Yle

Line Knutzonin Rakentajat-näytelmän ensi-iltaa vietetään Kemin kaupunginteatterissa perjantaina. Ohjaaja Taava Hakala kertoo, että näytelmän pariskunta Mikael ja Amanda haaveilevat oman talon rakentamisesta, mutta kaikki ei mene niin kuin kaksikko on toivonut.

- Mikael ja Amanda tavoittelevat tietenkin onnea uuden kodin myötä, mutta palkkaavat vahingossa hieman epämääräisiä rakennusmiehiä. Tässä näytelmässä vasarat paukkuu ja kolketta riittää, Hakala hymyilee.

Tatja Hirvenmäen näyttelemä Amanda on hyvin kiinnostunut sisustamisesta, toisin kuin hänen miehensä. Lisäksi talon rakentaminen on Mikaelille liian vaativa urakka,

Vasarat paukkuu ja kolketta riittää.

- Mikael on selvästikin herkkä mies, ei ihan niin maskuliininen ehkä kuin hän itse toivoisi. Loppujen lopuksi Mikaelistakin löytyy sisältä se eläin, kertoo Mikaelia näyttelevä Tommi Turunen.

Tatja Hirvenmäen esittämä Amanda on kuitenkin huomannut maskuliiniset, vaikkakin epämääräiset raksamiehet.

- Amanda tykkää ja varsinkin tää pääpomo Klasu on Amandan mielestä aika hottis, nauraa Tatja Hirvenmäki.

Hysteerinen nuoripari tekee kaikkensa saavuttaakseen unelmansa ja remontin aikana koko touhu muuttuu hengenvaaralliseksi. Rakentajat-näytelmä saa ensi-iltansa Kemin kaupunginteatterissa perjantaina kello 19.