Mikkeliin uusi skeittiparkki?

Keskiviikon kulttuuri- nuoriso- ja liikuntalautakunnan kokouksessa päätetään suunnitellaanko skeittiparkin luonnos vielä tämän vuoden lopulla.

skatepark
Vuosaaren skeittipuistossa temppuilu onnistuu  myös muilla menopeleillä.
Yle/ Petteri Juuti

Mikkeliiin kaavaillaan uutta skeittiparkkia. Asiaa käsitellään keskiviikkona kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan kokouksessa.

- Skeittiparkkia on toivottu valtavasti sähköposteilla, puhelimitse sekä aloitekanavalla, toteaa Mikkelin liikunta- ja nuorisojohtaja Antti Mattila.

Mattilan mukaan skeittiparkin suunnitteluun on jo varattu rahaa. Suunnittelu aloitetaan vielä tämän vuoden puolella, mikäli lautakunta keskiviikon kokouksessaan päättää asiassa edetä.

- Varsinainen skeittiparkin toteutuminen ratkeaa kuitenkin myöhemmin syksyllä talousarvion yhteydessä, Mattila kertoo.

Muualla toteutettujen skeittiparkkien perustamiskustannukset ovat olleet noin 50 000-100 000 euroa.

Skeittiparkki järven rantaan

Mattilan mukaan skeittiparkin mahdollista sijoituspaikkaa on mietitty paljon. Mahdollisia sijoituspaikkoja ovat esimerkiksi Urpolan liikunta-alue tai Mikkelin satama.

- Urpolassa on kaava skeittaamiseen, ja siellä on paljon muuta rakennettua itseohjautuvaa liikuntaympäristöä kuten beachvolley-kentät. Mikkelin satama olisi myös upea. Sataman rakentaminen on kuitenkin niin pitkässä juoksussa, että se jää ehkä siksi, Mattila pohtii.

Jos lautakunta keskiviikon kokouksessaan päättää asiassa edetä, siirtyy skeittiparkkihanke valtuustokäsittelyyn. Seuraava kaupunginvaltuuston kokous on maanantaina 7.10.2013.