Yliopiston tilojen remontista isot vuokrakulut

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ihka ensimmäinen rakennusvaihe vaatii nyt remonttia. Kun yliopistojen yhteinen kiinteistöyhtiö sen teettää, nousevat neliövuokrat noin kolmanneksella.

remontti
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Yle

Lappeenrannan teknillisen yliopiston tuleva remontti tietää pihistystä muista menoista. Yliopiston vanhimman eli ykkösvaiheen remontti alkaa mahdollisesti vuonna 2015.

Rehtori Ilkka Pöyhösen mukaan peruskorjaus nostaa tilat omistavalle Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle maksettavaa vuokraa noin miljoona euroa vuodessa.

- Jos nyt neliövuokra on vajaat 11 euroa ja remontin jälkeen se on 15-16 euroa neliöltä, se tekee 17 000 kerrosneliön tiloista lisää 85 000 euroa joka kuukausi.

Remonttia suunniteltaessa tutkitaan myös mahdollisuus varata osa tiloista ulkopuolisille, mutta yliopiston toimintaan sopiville vuokralaisille.

Ykkösvaihe kaipaa mm. ilmastoinnin ja energiatehokkuuden parantamista. Lisäksi tarvitaan toisentyyppisiä opetustiloja ja kaiken kaikkiaan toiminnallisempia, nykyaikaisia tiloja.

- Tarkoitus on, ettei seiniin menisi liikaa rahaa. Tietoisuus siitä, mihin rahaa halutaan käyttää, on lisääntynyt, sanoo rehtori Ilkka Pöyhönen.

Yliopiston uudehkon pääsisäänkäynnin takana sijaitsevaa vanhimpaa osaa käyttävät mm. konetekniikan osasto, kielikeskus, ammattikorkeakoulu ja hallinto.

Kakkosvaihe kemiantekniikan laboratorioineen on jo remontoitu turvallisuussyistä. Pöyhönen arvelee muiden rakennusvaiheiden 3-7 tulevan korjattaviksi vuorollaan näiden perässä.

Aikanaan haaveiltua kahdeksatta vaihetta ei enää pidetä tarpeellisena. Yliopiston nykyisistäkin neliöistä on riittänyt tilaa myös Saimaan ammattikorkeakoulun käyttöön.