Sachtleben Pigmentsille uusi omistaja - työntekijät eivät yllättyneet

Pääluottamusmies Juha Grönmark arvioi, että uusi amerikkalaisomistaja Huntsman kaipaa porilaisten erikoisosaamista.

Porissa titaanidioksidia tuottava Sachtleben Pigments saa uuden omistajan. Sachtlebenin amerikkalainen omistaja Rockwood on sopinut pigmenttitoiminnan myymisestä amerikkalaiselle Huntsmanille, kertoo Satakunnan Kansa.

Tehdas työllistää Porissa noin 550 henkilöä. Tuotannollisten työntekijöiden pääluottamusmies Juha Grönmark ei usko, että yrityskauppa uhkaisi Porin tehtaan työpaikkoja.

- Huntsman on maailmalla suuri pigmentinvalmistaja. Voisi ajatella, että uusi omistaja kaipaa porilaisten erikoistuoteosaamista, Grönmark kertoo Yle Uutisille.

Tieto omistuksenvaihdoksesta ei tullut työntekijöille yllätyksenä, sillä Sachtlebenille on etsitty uutta omistajaa kahden vuoden ajan.

Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisten vahvistuksen. Sen saamiseen voi mennä kuusi kuukautta.

- Se menee ensi vuoden ensimmäiselle kvartaalille. Sitten totuus alkaa paljastua.

Kauppaan kuuluu porilaisen tehtaan lisäksi muun muassa kaksi Sachtlebenin tehdasta Saksassa. Sachtleben järjestää huomenna tiedotustilaisuuden, jossa se kertoo yksityiskohtia kaupasta.

Sachtlebenin tuottamaa titaanidioksidia käytetään muun muassa meikeissä, maaleissa, lakoissa ja pakkauspainoväreissä. Porin tehtaan tuotannosta lähes 95 prosenttia menee vientiin.