Poliisin erikoisryhmä piirittää asemiestä Itävallassa - jo neljä kuollut

Poliisin erikoisryhmä on piirittänyt Ala-Itävallan osavaltiossa sijaitsevan maatilan. Varhain tiistaina alkanut pattitilanne jatkuu edelleen.

Ulkomaat
poliisin panssariauto talon lähellä
Poliisin tankki lähellä taloa, jossa ampujan uskotaan olevan.Epa / Robert Jaeger

Itävallassa aseistautunut mies on surmannut kolme poliisia ja yhden pelastustyöntekijän. Poliisin mukaan mies on linnoittautunut kotiinsa.

Poliisin erikoisryhmä on piirittänyt maalaistalon, joka sijaitsee Ala-Itävallan osavaltiossa lähellä Melkin kaupunkia. Varhain tiistaina alkanut pattitilanne jatkui edelleen tiistai-iltana.

Itävallan yleisradioyhtiö ORF:n mukaan (siirryt toiseen palveluun)asemies on 55-vuotias salametsästäjä. Hänellä on kotonaan runsaasti metsästysaseita. Poliisi ei ole suostunut kertomaan tarkempia yksityiskohtia asemiehestä.

Itävallan sisäministerin edustajan mukaan kaksi poliisia ja pelastustyöntekijä ammuttiin kuoliaaksi lähellä olevassa Annabergin kaupungissa. Kolmas poliisi löytyi myöhemmin ammuttuna virka-autostaan.

Asemiehen epäillään kaapanneen surmatun poliisin auton ja ottaneen poliisimiehen panttivangikseen sen jälkeen, kun hänen oma autonsa sammui kesken pakomatkan.

Lisäksi neljäs poliisi on haavoittunut.

Lähteet: AP, AFP, Reuters