Yle Perämeri vieraili keskiviikkona Keminmaassa

Yle Perämeren kuntakierros siirtyi keskiviikkona Keminmaahan. Kunnan liikekeskuksessa Laurilassa toimituksen väen kanssa juteltiin ajankohtaisista asioista ja toimitukselle jätettiin palautetta sekä juttuvinkkejä.

Radio Perämeren kuuntelijat Justus ja Rasmus Ojala. Kuva: Kati Siponmaa / Yle

Yle Perämeri vieraili keskiviikkona Keminmaassa. Radion lähetysauto ja teltta oli pystyssä Laurilassa liikekeskuksen liepeillä kello 14 asti.

Yle Perämeren teltalla vierailleet ihmiset jättivät monenlaista palautetta:

"Myöskin Keminmaassa olisi tarvetta hyödyntää paikallisten yrittäjien ja kunnan yhteistyötä laajemmin. Näin voisimme laajentaa palvelutarjontaamme, tehdä alueestamme mielenkiintoisen uusillekin asukkaille samalla vähentäen kunnasta poismuuttoa"

"Kiitän radiota ennenkaikkea hukkaputkesta"

"Ei kitinää"

"Hyvä idea tämmöinen kiertue! Tuo vieressä oleva leikkialue on kunnossapidon tarpeessa, hiekkalaatikko ruohottonut ja tasapainokeinusta puuttuu kapulat joista pitää kiinni"

Puhetta laajakaistasta

Myös Keminmaan laajakaistahanke puhutti ihmisiä.

- Uutisissa on puhuttu tänään keskiviikkona laajakaistaliittymistä ja ettei Keminmassa ole ollut oikein innostusta asiaan, mutta meillä kuitenkin on avustushakemus vetämässä Lapin ELY-keskuksesta. Tosin se on rajattu Itäkoski-Länsikoski haja-asutusalueelle. Tavoitteena on, että noin 100 taloutta saataisin mukaan ja nyt liittymään on sitoutunut jo 50 taloutta. Päätöksiä odotetaan syys-lokakuun vaihteessa. Kysymme samalla talo talolta sitoutumisesta liittymään ja näin myös selviää paljonko liittyminen tulee aina yhdelle taloudelle maksamaan, kertoo Keminmaan kylät ry:n puheenjohtaja Jorma Jylänki.

Kunnassa paljon hyvää

Keminmaan liikekeskuksessa Yle Perämeren jututettavana kävi myös Keminmaan kunnanjohtaja Mauri Posio. Alkuvuodesta kunnanjohtajana aloittaneen Posion mukaan kunnassa on paljon hyvää.

- Tämä on hyvässä kunnossa oleva kunto ja kunnassa on reilusti kasvun ja elämisen edellytyksiä. Ei ole esimerkiksi mitään rakenteellista ongelmaa joka huolestuttaisi. Suurimmat haasteet lähivuosina ovat varmaankin kuntarakenne- ja soteuudistus, kertoo kunnanjohtaja Posio.

Keminmaassa paikalla olivat muun muassa toimittajat Kati Siponmaa, Tiina Rantamartti ja Jari Peltoperä. Tervetuloa moikkaamaan!

Aikaisemmin tällä viikolla Radio Perämeri on vieraillut Simossa ja Kemissä.