1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Meksikossa turistit jonottavat päästäkseen pois Acapulcosta

Kaksi trooppista myrkyä on vaatinut ainakin 47 kuolonuhria. Lisäksi tuhansia turisteja on jumissa.

Meksikon Acapulcossa tuhannet väsyneet ja nälkäiset turistit jonottavat päästäkseen pois trooppisen myrskyn runtelemasta kaupungista.

- Tämä on pahin loma, jolla koskaan olen ollut, englanninopettaja David Jefferson Gled sanoi.

- Ei se oikeastaan ollut edes loma, pikemminkin vangitseminen.

Arviolta 40 000 turistia on jäänyt loukkuun myrskyn katkaistua kaksi kaupungin pääteistä. Osa lentokentästä on veden vallassa, ja sieltä nousee vain kaksi lentoa tunnissa. Etusija on annettu lapsiperheille ja ikäihmisille.

Suomen ulkoministeriöllä ei ole tietoa, että suomalaisia olisi hätätilanteessa Meksikon myrskyalueilla - sellaista tietoa ei ole tullut alueelta eikä myöskään omaisten kautta.

Ulkoministeriö seuraa tilannetta päivän mittaan.

Kaupungista on avattu kaksi ilmasiltaa

Viranomaiset ovat avanneet kaksi ilmasiltaa ulos kaupungista, mutta jonot niillekin ovat pitkiä. Osa on odottanut tuntikausia sandaaleissa ja shortseissaan.

- Tämä on kauheaa, opettaja Lizbeth Sasia sanoi.

- He kertovat meille koko ajan, että pääsemme seuraavalla lennolla. Seuraavaa lentoa ei vain koskaan tule.

Teiden avaaminen Acapulcoon voi viedä kahdesta kolmeen päivää. Alueella oli paljon turisteja, koska Meksikossa oli kolmipäiväinen viikonloppu itsenäisyyspäivän vuoksi.

Ainakin 47 ihmistä on saanut surmansa kahdessa Meksikoon viikonlopun aikana iskeneessä trooppisessa myrskyssä. Kyseessä on ensimmäinen kerta vuoden 1958 jälkeen, kun Meksikossa riehui kaksi trooppista myrskyä vuorokauden sisällä.