Vuoden designteko -palkinto mattovalmistajalle

Suomalaisen Työn Liitto ja Design from Finland palkitsivat mattovalmistaja VM-Carpetin Vuoden 2013 designteko -palkinnolla Habitare-messuilla Helsingissä.

kulttuuri
VM-Carpet-yhtiön Maria Magdaleena -matto.
VM-Carpet-yhtiön Maria Magdaleena -matto.VM-Carpet

VM-Carpet on vuonna 1973 Lappajärvellä perustettu mattovalmistaja. Pohjalaisyrityksen mattoja myydään lähes 20 maassa. Palkintoraati kehui VM-Carpetin mattoja kekseliäiksi ja korkealaatuisiksi.

- VM-Carpet on hieno esimerkki yrityksestä, joka on tiiviin suunnittelijayhteistyön ansiosta kyennyt uudistumaan ja rakentamaan itsestään vahvan ja arvostetun brändin. Lisäksi yritys on merkittävä paikallinen työllistäjä, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja ja Vuoden designteko -palkintoraatiin kuuluva Tero Lausala sanoo.

Lähes kaikki yrityksen matot valmistetaan edelleen Lappajärven tehtaalla.

Palkinto vastuulliselle yritykselle

Vuoden designteko -palkinto jaetaan vuosittain vastuulliselle ja omaperäiselle suomalaisyritykselle. Tämänvuotinen palkinnon saaja valittiin noin 130 Design from Finland –yrityksen joukosta.

- Matto on aina osa isompaa sisustuksen kokonaisuutta, joten meidän on tärkeää ymmärtää laajemmin sisustuksen trendejä, VM-Carpetin toimitusjohtaja Maria Hanhisalo toteaa.

Vuoden 2013 designteko jaettiin Habitare-messuilla Helsingissä keskiviikkona. Sisustustapahtuma jatkuu Helsingin Messukeskuksessa 22.9. saakka.

Ensimmäisen Vuoden designteko -tunnustuksen sai viime vuonna bambukuituisia vauvanvaatteita suunnitteleva ja valmistava Beibamboo Oy.