Valtuutettu Risto Helin ei ollutkaan puolueen jäsen

Vaasan valtuuston perussuomalaisten ryhmän jättäneen Risto Helinin eron syy selkenee. Perussuomalaisvaltuutettu ja kansanedustaja Maria Tolppanen kertoo, että Helin ei ole puolueen jäsen. Hän on jättänyt jäsenmaksut maksamatta.

Kotimaa

Vaasassa perussuomalaisten ryhmästä eronnut Risto Helin ei ole Perussuomalaisten jäsen. Asia tuli ilmi, kun jäsenrekisteriä on käyty uuden puoluesihteerin johdolla läpi.

Vaasalainen perussuomalaisten valtuutettu ja kansanedustaja Maria Tolppanen kertoo, että Helin ei ole maksanut kahteen vuoteen puolueen jäsenmaksuja. Puolueen tulkinnan mukaan jäsenmaksuja maksamaton ei voi olla puolueen jäsen.

"Ei ole painostettu"

Risto Helin on viime aikoina saanut osakseen negatiivista julkisuutta. Maaliskuussa otsikoihin nousi kohu reilun parin vuoden takaisesta tilanteesta, jossa Helinin tiedettiin lahjoittaneen Hitlerin kuvalla varustetun kellon Vaasassa toimivalle uusnatsien kerholle. Tuolloin Vaasan perussuomalaiset antoi Helinille varoituksen.

Vaikka Helin on tuonut Vaasan perussuomalaisille negatiivista mainetta, Maria Tolppasen mukaan häntä ei ole painostettu eroamaan ryhmästä.

- Ei, sitä ei ole missään vaiheessa tehty, Tolppanen korostaa.

Yhden miehen ryhmään

Helin jatkaa edelleen valtuustossa luottamustoimissaan mutta omana, yhden miehen ryhmänään. Vaasan perussuomalaisten valtuustoryhmään jäi kahdeksan valtuutettua. Tolppasen mukaan Helinin lähtö ei murenna perussuomalaisten ryhmän vaikutusvaltaa.

– Tärkeintä on yhteistyö muiden ryhmien kanssa. Yhden ihmisen puuttuminen tai mukanaolo ei vaikuta siihen.