Metso irtisanoo Raisiosta 34

Työpaikkoja vähennetään Metso Paperin yksiköistä Raision lisäksi Jyväskylässä, Järvenpäässä, Valkeakoskella, Porissa, Tampereella, Jämsänkoskella, Varkaudessa ja Keravalla. Vähennykset ovat osa Metson 100 miljoonan euron säästöohjelmaa.

talous
Metson logo rakennuksen katolla.
Yle

Metso Paper irtisanoo Raisiosta 34 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä. Lisäksi neljänkymmenen työntekijän osalta yt-neuvotteluja jatketaan. He kuuluvat Metson Service-liiketoimintayksikköön.

- Kyllä tämä melkoinen suonenisku on. Tilauskanta ja taloudellinen tulos on kuitenkin ollut varsin hyvä. Sanotaanko, että jouduimme pehmeän juustohöylän kohteeksi. Iso siivu lähti, joka neljäs työntekijä lähes, kuvailee Raision toimihenkilöiden pääluotatmusmies Olli Vestu tunnelmia.

Metso Paperilla on Raisiossa yhteensä 180 työntekijää, joista nyt päättyneet yt-neuvottelut koskivat noin 140. Loppujen 40 kohdalla yt-neuvotteluja jatketaan lokakuulle.

- Kyllä siitä ollaan huolissaan, jos nyt ollaan nykyisellä henkilöstömäärällä saatu kunnialla projektit valmiiksi, niin mitenköhän se jatkossa onnistuu, kertoo Vestu.

Konepajayhtiö Metso vähentää Suomesta 660 työpaikkaa massa-, paperi- ja voimantuotantoliiketoiminnastaan. Yt-neuvottelut päättyivät tänään.

Vähennykset toteutetaan irtisanomisilla, eläkejärjestelyillä ja päättämällä määräaikaisia työsuhteita.

Paperialaa palvelevia Metson yksiköitä on Raision lisäksi Jyväskylässä, Järvenpäässä, Valkeakoskella, Porissa, Tampereella, Jämsänkoskella, Varkaudessa ja Keravalla.