1. yle.fi
  2. Uutiset

Lutikat kiusaavat tulevia rajavartijoita

Lutikan puremia on todettu kaikkiaan kolmella opiskelijalla. Puremia saaneet henkilöt on siirretty toisiin majoitustiloihin. Lutikoiden alkuperästä ei ole tietoa.

Kotimaan uutiset
Kuolleita lutikoita
Juha Korhonen / Yle

Raja- ja merivartiokoulun Imatran koulutuskeskuksessa on todettu lutikkaongelma.

Syyskuun ensimmäisellä viikolla raja- ja merivartiokoulun opiskelija sai yöllä kehoonsa puremajälkiä, jotka lääkäri totesi lutikan tekemiksi. Havainnon johdosta oltiin välittömästi yhteydessä terveydenhuollon ja tuholaisten torjunnan asiantuntijoihin.

Vastaavaa ongelmaa ei raja- ja merivartiokoulussa ole ennen ollut apulaisjohtaja Janne Mattilan mukaan. Lutikoiden alkuperästä ei ole tietoa.

- Emme ole osanneet haarukoida mistä on nämä ovat tulleet. Lutikka ei ole maastossa elävä, eli se ei ole voinut tulla varusteiden mukana, Mattila uskoo.

Tällä viikolla tiloissa suoritettiin ensimmäiset myrkytykset ja aloitettiin majoittujien varusteiden pakastaminen niihin mahdollisesti kulkeutuneiden lutikoiden hävittämiseksi.

Tuholaisten torjuntaa jatketaan tällä viikolla siten, että kaikki kyseisessä majoitussiivessä olevat 30 huonetta myrkytetään ja kaikkien majoittujien henkilökohtaiset varusteet pakastetaan.

Syyskuun aikana lutikan puremia on todettu kaikkiaan kolmella opiskelijalla. Puremia saaneet henkilöt on siirretty toisiin majoitustiloihin.

Lue seuraavaksi