Oppilaiden sijoittamista väliaikaistiloihin selvitetään Iisalmessa

Kaupungin suunnitelmissa on aloittaa kouluremontit Kangaslammin koululta.

Koulutus ja kasvatus
Koululaisia tunnilla.
Tommi Parkkinen / Yle

Iisalmessa selvitetään oppilaiden sijoittamista väliaikaistiloihin kouluremonttien tieltä. Selvitettävänä on, kuinka paljon oppilaita mahtuu esimerkiksi Juhani Ahon koululle. Vapautuvia tiloja pyritään löytämään myös lukiosta, Edvin Laineen koululta ja Luma-keskukselta.

Ensi viikolla kokoontuvalle koulutuslautakunnalle esitetään, että seuraavaksi remontoidaan Kangaslammin koulu. Kouluremonttiin pyritään saamaan valtiolta homekouluavustusta tai muita ylimääräisiä valtionavustuksia. Kangaslammin kouluremontti pyritään saamaan opetusministeriön rahoitussuunnitelmaan, jotta valtionosuuden saaminen mahdollistuu.

Remontin tarpeessa on myös Kauppis-Heikin yläkoulu. Koulun oppilaat oli alunperin tarkoitus sijoittaa Kangaslammin koululle, mutta suunnitelmasta luovuttiin. Koulukorjausten järjestystä pohtineen kaupungin selvitysryhmän mielestä suunnitelma ei olisi ollut toteuttamiskelpoinen.

Kangaslammin koulun tontti on muodoltaan hankalahko ja ahdas. Lisäksi kaavan rajoitukset vaikeuttaisivat hankkeen toteuttamista. Kauppis-Heikin yläkoulun korjaustarve on 80 prosenttia ja nyt mietitään, rakennetaanko nykyisen rakennuksen tilalle kokonaan uusi.