1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teeri

Vuoden nuori taiteilija onkin pohjalaispari

Vuoden 2014 nuoreksi taiteilijaksi valittiin työpari Janne Nabb ja Maria Teeri. Oulussa syntynyt Teeri ja Kannuksessa syntynyt Nabb asuvat ja työskentelevät Pohjanmaalla.

teeri
Vuoden nuori taiteilija 2014, Janne Nabb ja Maria Teeri.
Petri Aaltonen

Taiteilijat saavat Tampereen kaupungin myöntämän 20 000 euron stipendin, yksityisnäyttelyn Tampereen taidemuseoon sekä näyttelyjulkaisun. Tampereen taidemuseossa teokset ovat esillä touko-elokuussa. Näyttely siirtyy Turkuun syyskuussa.

Nabb ja Teeri ovat opiskelleet yhdessä kolmessa eri taidekoulussa eri puolilla Suomea. Helsingin Kuvataideakatemiasta he valmistuivat kuvataiteen maistereiksi vuonna 2011. Yhteisiä teoksia he ovat tehneet vuodesta 2008. He tarkastelevat töissään, miten materiaalisen ja immateriaalisen vuoropuhelua on mahdollista visualisoida ja havainnollistaa eri esittämistavoilla.

Nabb ja Teeri ovat järjestyksessään 30. palkinnon saajia. Valtakunnallinen Vuoden nuori taiteilija -tapahtuman tavoitteena on herättää keskustelua ja edistää nykytaidetta. Palkinnolla pyritään tukemaan kansainvälisesti kiinnostavia alle 35-vuotiaita suomalaistaiteilijoita.

Lue seuraavaksi