1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Porilaiset futsal-seurat lyövät hynttyyt yhteen

FC Jazz, Musan Salama ja Pihlavan Työväen Urheilijat ovat yhdistäneet miesten edustustasolla voimansa. Jatkossa tavoitellaan yhteistyötä myös junioritasolla.

Kuva: Maija-Liisa Juntti / Yle

Poriin perustetaan uusi yhteisseura pelaamaan futsalin miesten sarjoissa.

FC Jazz, Musan Salama ja Pihlavan Työväen Urheilijat ovat yhdistäneet miesten edustustasolla rivinsä, minkä seurauksena miesten Futsal Ykkösessä porilaiset pelaavat jatkossa Pori Futsal -nimellä

Sarjapaikkaa hallinnoi Musan Salama, jolle paikka on siirretty FC Jazzilta. Pori Futsal ei ole vielä Suomen Palloliiton virallinen jäsen, mutta Pori Futsal -nimi on hyväksytty kilpailunimeksi lokakuussa alkavaan Futsal Ykköseen.

Myös junioritasolla tavoitellaan yhtä seuraa

Pori Futsal päätettiin seuran tiedotteen mukaan perustaa, koska kaikki Porin edustustason pelaajat ja taustatoimijat haluttiin samaan joukkueeseen heidän aikaisemmista seurataustoistaan välittämättä.

Futsal Ykkönen on 12 joukkueen valtakunnallinen sarja, jonka voittaja nousee korkeimmalle sarjatasolle eli Futsal-Liigaan.

Pori Futsalin miesten edustusjoukkue on valmistautunut sarjakauteen futsal-liigassa lähes 150 ottelua pelanneen Timo Laurilan johdolla. Joukkueen toisena valmentajana toimii Jari Helander, jolla on pitkä tausta Musan Salamassa.

Joukkue on harjoitellut yhdessä elokuusta alkaen. Lopullinen pelaajarinki päätetään lokakuun alussa.

Jatkossa Pori Futsal aikoo laajentaa toimintaansa myös junioreihin. Tavoitteena on olla Porin ainoana futsalin erikoisseurana.