1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vaasan kirjaston Taivaslaulut ovat jatkuvasti menossa

Vaasan kaupunginkirjaston varatuimpien teosten listakärjessä on Pauliina Rauhalan Taivaslaulu. Kahdentoista niteen kuutisenkymmentä varausta on Vaasan mittakaavassa hyvin. Syksyn kotimaiset uutuudet kuluvat myös vaasalaisten käsissä.

Kuva: Yle

Syksy on uutuuskirjojen aikaa ja uutuudet koreilevatkin sekä varaus- että lainauslistojen kärjessä kirjastoissa. Vaasan kaupunginkirjaston tiedottaja Susanna Saari tunnustautuu itsekin uutuuskirjojen lukijaksi ja odottajaksi.

– Paljon on kirjoja varausjonossa kyllä minullakin. Yöpöydälläni on tällä hetkellä meidän kirjastomme varauslistan toisiksi varatuin kirja Gillian Flynnin Kiltti tyttö. Yritän nopeasti lukea sen, että seuraava varausjonossa saa sen sitten, Saari naurahtaa.

Taivaslaulu listan kärjessä

Vaasan kaupunginkirjaston syksyn luetuimpiin kuuluvat tutut suomalaiset kirjailijat kuten Kari Hotakainen, Jari Tervo, Ilkka Remes, Antti Tuuri ja Leena Lehtolainen kirjaston tiedottaja listaa.

– Varauslistan kärjessä on tällä hetkellä Pauliina Rauhalan esikoisteos Taivaslaulu. Sille on nyt noin 60 varausta ja se on meidän mittakaavassamme aika paljon, Saari kertoo.

– Ilmeisesti on ollut vähän yllätys, että tämä on niin menestynyt. Meillekin on sitä tilattu muutama nide lisää, Saari sanoo ja kertoo Vaasan kaupunginkirjastosta löytyvän nyt 12 Taivaslaulua.

Kirjallisuuspalkinnot kaikuvat kirjaston lainaus- ja varauslistoilla pitkään.

– Esimerkiksi Finlandia-palkinto näkyy voimakkaasti. Viime vuoden voittaja, Ulla-Lena Lundbergin Jää on yhä lainatuimpien listan kolmantena. Sitä ei hyllyssä ole, vaan se pitää edelleen lainata varausten kautta, Susanna Saari tietää.