Naisten ryntäys eräretkille - kansalaisopiston kurssi hetkessä täyteen

Eräretket kiinnostavat naisia tällä hetkellä. Porin seudun kansalaisopiston naisten erä- ja retkikurssille ei mahdu kaikki halukkaat mukaan. Miehiä ja armeijameininkiä ei metsässä kaivata.

luonto
Metsämainen järvimaisema.
Tarja Nyyssönen / Yle

Porin seudun kansalaisopiston lukuvuoden tarjonnasta naisten erä- ja retkikurssi täyttyi ilmoittautumisista alta aikayksikön.

- Laitoin facebook-päivitykseenkin, että "vuosi sitten haaveilin retkiseurasta, nyt on 50 retkikaveria ja muutama kymmenen jonossa", kertoo luonto- ja eräopas Inkeri Hannula Porin seudun kansalaisopistosta.

Yksi kurssille osallistunut sanoi, että on hienoa mennä eräretkelle, kun ei ole miehiä pätemässä

Inkeri Hannula

Retkeilyn suosioon pelkästään naisseurassa löytyy syitä muun muassa halusta nauttia luonnosta muutenkin kuin armeijahengessä.

- Yksi kurssille osallistunut sanoi, että on hienoa mennä eräretkelle, kun ei ole miehiä pätemässä, Hannula sanoo.

Myös kurssin monipuolisuus kerää kiitosta. Tarjonnasta löytyy aktiviteettia melonnasta resinaretkeilyyn.

- Sitten on esimerkiksi saariretkiä. Käymme esimerkiksi Säpissä ja Merikarvian Ouraluodon luotsiasemalla jo oltiinkin. Sitten on suokävelyä, retkiluistelua ja kuutamo-, pyörä- ja linturetkiä, Hannula luettelee.

Kurssille ilmoittautuneiden naisten mukaanon myös iso kynnys lähteä retkelle yksin. Porukassa on mukavampi samoilla luonnossa. Viime vuoden kurssipalautteessa kerrottiin myös naisten eräretkien tuovan merkittävää apua työssä jaksamiseen.

Kun katson kimmeltävää vedenpintaa, niin aivot menevät pikkutranssiin

Inkeri Hannula

Retkikohteet löytyvät läheltä

Eräretkeily ja vaeltaminen yhdistetään useasti Pohjois-Suomeen. Porin seudun kansalaisopiston naisten erä- ja retkikurssilla annetaan arvoa lähikohteille.

- Kaikki retket suuntautuvat 50 kilometrin säteelle Porista eli tälle lähialueelle. Täältä löytyy valtavan hienoja kohteita ja sitten on vielä eri vuodenajat ja vuorokauden ajat käytettävissä, sanoo Hannula.

Hannula suosittelee metsässä käyskentelyä kaikille, vaikka ei naisten eräretkikurssille pääsisikään. Hän antaa paljon arvoa metsän terveysvaikutuksille.

- Kun katson kimmeltävää vedenpintaa, niin aivot menevät pikkutranssiin.