1. yle.fi
  2. Uutiset

Suunnistuksen SM-mitaleista taistellaan viikonloppuna

Äänekosken ja Uuraisten alueella kisataan lauantaina keskimatkan SM-mitaleista. Viestikilpailu on vuorossa sunnuntaina Saarijärvellä.

urheilu
Suunnistusrasti maastossa
Arto Loukasmäki / Yle

Viikonlopun mittelöistä odotetaan kovatasoisia kilpailuja. Esimerkiksi keskimatkan kilpailuun on ilmoittautunut mukaan lähes koko kärkikaarti Minna Kaupista ja Merja Rantasesta Jani Lakaseen ja Mårten Boströmiin.

SM-kilpailuihin saavat osallistua myös ulkomaalaiset suunnistajat, mikäli he edustavat suomalaista seuraa. Lähtöviivalla nähdään muun muassa joensuulaista Kalevan rastia edustava, urallaan kymmenen MM-kultaa saavuttanut Thierry Gueorgiou.

Kisakeskus keskellä ei mitään

Äänekoskelaiselle Rasti E4 -seuralle keskimatkan-kilpailun järjestäminen on mittava ponnistus.

- Erityisesti työtä aiheuttaa se, että kisakeskus on keskellä metsää eli ei ole sähköjä, ei vettä, ei mitään. Kaikki pitää rakentaa, kertoo kilpailun johtaja Tarmo Hyttinen.

Kilpailurastit on kätketty Tunturikankaan maastoon Äänekosken ja Uuraisten rajamaille.

- Tyypillistä keskisuomalaista maastoa, hiekkakangasta ja louhikkoa. Suunnistajalle se on haasteellinen, sillä suppia on tiheässä eli pitää tietää koko ajan, missä on nopeassa. Ja keskimatkalla vauhti on kova ja virheisiin ei ole varaa, Hyttinen toteaa.

Lauantain keskimatkan kilpailuun on ilmoittautunut 1174 suunnistajaa. Sunnuntaina viestimestaruudesta kisaa 297 joukkuetta.

Lue seuraavaksi