Älypuhelimelle kondomi haittaohjelmia vastaan

Pieni yritys pelaa peloilla tietojen varastamisesta tai kännykän saastuttamisesta vieraalla laturilla. Aiemmin Yhdysvalloissa rakennettiin laturi, jolla lukitunkin puhelimen saa kokonaan hallintaansa.

Ulkomaat

Älypuhelimien tietoturvariskit ovat poikineet paitsi pelkoja, myös ainakin yhden riemukkaan ratkaisun. Tietotekniikan kehittäjien pystyttämä Int3.cc tartunnanpelkoisille USB Condom -taskuja – pientä kondomia, jollaisen voi sujauttaa latausjohtoon ennen puhelimeen tyrkkäämistä.

Tasku estää yhteyden niihin USB-liitännän neuloihin, joiden avulla siiretään tietoja. Älypuhelimen yhdistävät johtoon vain ne neulat, jotka sallivat virran välittämisen.

Keksinnöstä kertovat useat teknologiablogit kuten Verge (siirryt toiseen palveluun)ja Venturebeat (siirryt toiseen palveluun).

Periaatteessa latausjohto voi välittää älypuhelimeen haittaohjelmia ja varastaa puhelimen tietoja. Vergen mukaan Yhdysvalloissa Georgian teknologinen instituutti kehitteli taannoin laturin, jolla sai lukitunkin puhelimen kokonaan hallintaansa. Puhelimeen pääsi käsiksi senkin jälkeen, kun se oli irrotettu laturista.

Matkailijoille on enenevässä määrin tarjolla erilaisia ilmaisia ja maksullisia latausasemia, jotka ovat yleistyneet lentokentillä, konferenssikeskuksissa, kahviloissa ja hotelleissa.