Useita Kulman esityksiä myyty loppuun Rovaniemen teatterissa

Nuorison legendaariseen kohtaamispaikkaan perustuva musiikkinäytelmä on Rovaniemen teatterin esitysvuoden vetonaula. Kulman odotetaan täyttävän Rovaniemen teatterin katsomot esityskauden aikana. Teatterinjohtaja Juha Vuorisen mukaan lauantaina ensi-iltaan tulevan musiikkinäytelmän Kulman useita esityksiä on jo nyt loppuunmyyty.

Kotimaa
Musiikkinäytelmä Kulman näyttelijäkaartia.
Kulman entisiä nuoria Jore (Marko Syysmaa), Pilleri (Kari Koivukangas), Pate (Samu Stenberg), Juke (Timo Vuento), alh. Pike (Outi Ikonen) ja Sari (Eeva Hautala).Petri Uutela/Rovaniemen teatteri

Kulma on rovaniemeläissyntyisen Heikki Huttu-Hiltusen käsikirjoittama komediallinen musiikkinäytelmä. Se kertoo todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin pohjautuvan kuvitteellisen tarinan, joka vie katsojat 1960-90 -lukujen Rovaniemen sykkeeseen, Koskikadun "uittoon", aikaan ennen kauppakeskuksia.

Kulma käsikirjoittaja Huttu-Hiltusen viha-rakkaudentunnustus kotikaupungille, sen ihmisille, kadonneille rakennuksille, vimmaiselle nuoruudelle ja kehityksen vuosikymmenille. Yhtä Kulman kundia esittää itsekin nuorena Kulmalla roikkunut näyttelijä Kari Koivukangas.

- Paljon löytyy tuttuja. Jokaisesta roolihahmosta löytyy useampi tuttu kaveri, se on hauska nähdä. Sitten ovat nämä paikat ja ennen kaikkea tämä musiikki.

Kaikille sopiva näytelmä

Näytelmän ohjaaja Jari Ålander on halunnut, että Kulma avautuu muillekin kuin rovaniemeläisille.

- Näyttelijöiden kanssa me olemme hakeneet ehkä enemmänkin sitä yleispätevyyttä, että minkälaista on nuoren ihmisen elämä ylipäätänsä. Teemat ovat ikuisia niin kuin rakkaus, toveruus, riidat, tappelut ja kaikki se mitä nuoren ihmisen elämään kuuluu.

Nostalgisten muistojen lisäksi näytelmän yhtenä koukkuna on aikakauden musiikki.

- Meillä on livebändi ja hyviä biisejä. 70- luku on oikeastaan kyllä musiikillinen aarreaitta. Hyvää musiikkia oli niin paljon tarjolla, että oli jo hiukan vaikeuksia valita, naurahtaa ohjaaja Ålander.

Katsojien kiinnostus on jo herännyt

Rovaniemen teatteri on ollut jo kaksi näytäntökautta evakossa ja se on heijastunut katsojamääriin. Toiveissa on, että Kulma jatkaa teatterin keväällä alkanutta katsojamäärän noususuuntausta, varsinkin kun Entisten nuorten Rovaniemi -yhdistys on ostanut kaksi näytäntöä kokonaan.

- Kyllä siellä on muitakin jo loppuun varattuja näytöksiä. Tietysti tämä Entisten nuorten Rovaniemi -yhteisö auttaa tässä aika paljon, kun tämä ilmiö on olemassa jo, ettei sitä ole tarvinnut keksiä. Kyllä siinä mielessä odotukset ovat aika korkeella, vahvistaa teatterinjohtaja Vuorinen.