1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Chicagossa ammuskeltiin puistossa, 13 ihmistä haavoittui

Ammuskelussa haavoittui kymmenen aikuista, kaksi teini-ikäistä ja kolmivuotias lapsi. Henkirikokset ovat Chicagossa lisääntyneet viime vuosina, toisin kuin Yhdysvaltain muissa suurkaupungeissa.

Ulkomaat
Poliiseja Chicagon Cornell Square -puistossa ammuskelun jälkeen 20. syyskuuta.
Poliiseja Chicagon Cornell Square -puistossa ammuskelun jälkeen 20. syyskuuta.Scott Olson / AFP / lehtikuva

Yhdysvalloissa on sattunut jälleen ampumatapaus, jossa useita sivullisia on haavoittunut. 13 haavoittuneesta kolmen vammat ovat kriittiset. Hengenvaarallisimmat vammat ovat kolmivuotiaalla pojalla, jota ammuttiin kasvoihin. Neljällä muulla ihmisellä on vakavia vammoja.

Ampuja avasi tulen puistossa Chicagon Back of the Yardsin alueella myöhään torstaina paikallista aikaa. Ampumapaikka oli puiston koripallokenttä. Poliisi ei ole tavoittanut ampujaa.

Silminnäkijä kertoo Chicago Sun-Times -lehdessä, että ampujia oli useita. He tulittivat ihmisiä ajaessaan ohi henkilöautolla, nainen kertoo.

Hänen mukaansa ampujat ovat jengiläisiä, jotka ovat ennenkin käyneet alueella etsimässä satunnaisia uhreja. Myös poliisi on vahvistanut nämä epäilyt.

Chicagon väkivaltatilasto on synkkä

Toisin kuin Yhdysvaltain muissa suurkaupungeissa, Chicagon henkirikokset ovat viime vuosina lisääntyneet. Kaupunkia koettelee etenkin väkivaltainen jengirikollisuus.

Viime vuonna Chicagossa murhattiin yli 500 ihmistä eli 16 prosenttia enemmän kuin toissa vuonna.

Kotikaupungissaan käynyt presidentti Barack Obama vetosi aiemmin tänä vuonna järjettömien veritekojen lopettamiseksi. Puhe oli osa hänen yrityksiään hillitä yksityisaseiden yleisyyttä Yhdysvalloissa. Kongressi on toistaiseksi estänyt aserajoitusten lisäämisen.

Lähteet: AP, Reuters, AFP, Yle Uutset

Lue seuraavaksi