1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Amerikkalaismiehen kotona puolen miljoonan käärmeet

Entisen kaupungin eläinvalvojan kotona oli satoja käärmeitä, muun muassa kaksi parimetristä tiikeripytonia.

Ulkomaat
Yksi yhdysvaltalaismiehen autotallista löytyneistä käärmeistä.
Yksi yhdysvaltalaismiehen autotallista löytyneistä käärmeistä.USCBSN

Yhdysvalloissa eläinsuojeluviranomaiset ovat löytäneet satoja käärmeitä laitonta eläinkauppaa harjoittaneen miehen kotoa Shirleysta New Yorkin osavaltiossa. Miehen autotallissa oli 850 käärmettä. Käärmeiden yhteisarvo on viranomaisten mukaan noin puoli miljoonaa dollaria.

Autotallista löytyi muun muassa kaksi 1,8-metristä tiikeripytonia, jotka on kielletty New Yorkin osavaltiossa. Tiikeripytonit eli burmanpytonit voivat kasvaa jopa yhdeksänmetrisiksi. Eläinsuojeluviranomaisen mukaan niiden kanssa voi sattua onnettomuuksia koska tahansa.

Viranomaiset pääsivät miehen jäljille selvittäessään työskenteleekö tämä pimeästi sairauslomansa aikana. Mies oli työskennellyt Brookhavenin kaupungin eläinvalvonnassa vuodesta 1988 saakka. Viikkoja kestäneessä tutkinnassa ilmeni, että miehellä on autotallissaan melkoinen varasto käärmeitä, kilpikonnia ja kilpikonnien munia.

Miestä syytetään nyt muun muassa laittomien eläinten pidosta sekä luvattoman liiketoiminnan harjoittamisesta. Pytonit viedään eläinsuojeluviranomaisten huomaan, mutta on vielä epäselvää mitä muille, sinänsä laillisille, eläimille tapahtuu.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi