Koe uusi yle.fi

Sata lasissa alkaa TV:ssä - tekijänkin pulssi nousee

Kemiläislähtöisen Jari Salmen käsikirjoittama ja ohjaama draamasarja alkaa pyöriä Yle TV1:ssä. Sarjaa kuvattiin edellisten lumien aikaan Kemissä, mutta Salmen mukaan tarina voisi sijoittua mihin tahansa muullekin tehdaspaikkakunnalle.

Kotimaa
Kohtaus Sata lasissa draamasarjasta.
Aine (Kari Sorvali) ja Jarkko (Jari Salmi) Sata lasissa draamasarjasta.Tommi Taipale / Yle

Aiemmin sketsisarja Pulkkisessa useammassa roolissa toiminut näyttelijä Jari Salmi teki uuden aluevaltauksen draamasarjan moniosaajana. Salmi on käsikirjoittanut ja ohjannut sarjan, jonka toista pääosaa hän myös näyttelee.

Sarja kertoo pohjoissuomalaisten veljesten kipuiluista elämän pyörteissä. Vaikka sarjaa kuvattiin Kemissä, niin se voisi yhtä hyvin sijoittua mille tahansa muulle tehdaspaikkakunnalle.

- Sarjan maisemat on osa sielunmaisemaani. Vaikka olen Kemissä syntynyt ja Kemi on lähellä sydäntä, niin samalla haluan kuitenkin esittäytyä tekijänä niin, että ne maisemat puhuttelisivat mahdollisimman laajaa yleisöä, luonnehtii Salmi.

Jatko avoinna

Kotikatsomon ohjelmapaikalla nähtävä Sata lasissa -sarja on neliosainen kokonaisuus. Jatko-osat eivät ole tekijän mukaan kiinni siitä etteikö juttua riittäisi, mutta puntaroitavana on muitakin asioita.

- Pitää katsoa, miten tasapaino säilyisi ensimmäisen kokonaisuuden ja jatko-osien välillä niin, että jatko-osat eivät vesittäisi edellisen hyvää fiilistä, jos sellainen saavutetaan, Salmi muotoilee.

Sunnuntaina ensiesityksensä saava sarja saa tekijänsäkin pulssin nousemaan.

- Kyllä se ensimmäinen esityspäivä on se suuri päivä. Kun juttu on tehty valmiiksi kesän alkupuolella, niin itse on päässyt jo vähän irti siitä, mutta silti tässä kohtaa pulssi kohoaa, myhäilee Salmi.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Egypti

Analyysi: Egyptin synkkä päivä

Egypti

Suurlähettiläs Egyptin iskusta: Huomattavasti kovempi kuin aiemmat

Orjuus

Libyan orjahuutokaupat: CNN:n kuvat paljastivat ongelman, josta kaikki tiesivät

Kaamos

Kaamos otti taas Suomen synkkään syleilyyn – Näillä vinkeillä jaksat pirteänä läpi pitkän pimeän