Maakunta tekee yhteisen rekrytointi-iskun lääkäripäiville

Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiri, kunnat ja seudulliset kehittämisyhtiöt yhdistävät voimansa lääkärien houkuttelemiseksi maakuntaan. Itä-Suomen Lääketiedetapahtumaan Kuopioon lähtee rekrytointiryhmä, jonka tavoitteen voi lainata Alexandre Dumas´n seikkailukirjallisuuden klassikosta: Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta!

maakunnat
Tippa kuvan etualalla.
Itä-Suomen Lääkätiedetapahtuma on tärkeä rekrytointilaisuus, koska Pohjois-Karjalaan tulee eniten lääkäreitä juuri Kuopiosta.Toni Pitkänen / Yle

Sairaanhoitopiiri, kunnat ja JOSEK Oy aloittivat yhteistyön sairaanhoitajien rekrytoinnissa jo vuosia sitten. Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän rekrytointipäällikkö Markus Hirvonen kertoo, että konsepti on toiminut hyvin.

- Mennään yhdessä paikalle ja markkinoidaan kaikkia maakunnan työpaikkoja.

Sairaanhoitopiiri teki viime syksynä aloitteen, että myös lääkärirekrytoinnissa voitaisiin siirtyä laajaan yhteistyöhön, koska kaikilla on yhteiset haasteet. Kuntayhtymän, seudullisten kehittämisyhtiöiden ja kuntien välisessä palaverissa sitten päätettiin, että yhdistetään voimat ja lähdetään jatkossa yhteisen lipun alla lääkäreiden rekrytointitapahtumiin.

Kaikki voittaa, kun maakunnan perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa on hyvä lääkäritilanne.

Markus Hirvonen

- Kaikki voittaa, kun maakunnan perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa on hyvä lääkäritilanne, Hirvonen sanoo.

Kuopion iskujoukkueessa ovat edustettuina Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, JOSEK Oy, PIKES Oy, KETI Oy ja kaikki kunnat, joissa lääkäritoiminta on järjestetty omana toimintana. Näin ollen Rääkkylä ja Tohmajärvi eivät kuulu joukkoon, koska ne ostavat palvelunsa yksityiseltä firmalta.

Yhden pysähdyksen taktiikalla

Pohjois-Karjalan infoipisteestä saa yhdellä kysymällä tiedot avoimien lääkärivirkojen ja puolison työllistymismahdollisuuksien lisäksi muun muassa asuntotilanteesta, tonttitarjonnasta, harrastuksista, kouluista ja päiväkotipaikoista.

Markus Hirvoinen sanoo, että maakunnan terveydenhuolto on kokonaisuus.

- Ei ole olemassa vastakkainasettelua perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon tai eri kuntien välillä. Mielestäni Pohjois-Karjalan joukkue on ymmärtänyt sen, että mihin instanssiin tahansa tässä maakunnassa saadaan hyvä virkalääkäri, se parantaa tätä kokonaisuutta. Meidän ei kannata kilpailla keskenään vaan kannattaa kilpailla muita vastaan.

Eikä ole mikään yllätys, että maakunnan ensimmäinen yhteinen markkinointi-isku kohdistuu Kuopioon.

- Meille tulee eniten lääkäreitä Kuopiosta, toiseksi eniten Oulusta ja sitten Tampereelta, PKSSK:n rekrytointipäällikkö Markus Hirvonen kertoo.

Tiistaina käynnistyvä kolmipäiväinen Itä-Suomen Lääketiedetapahtuma kokoaa Kuopioon yhteensä noin 1000 lääkäriä ja lääketieteen opiskelijaa.