1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jannika B tsemppaa nuoria – haaveammatti voi löytyä mutkan takaa

Jannika B:stä tuli muusikko kovan työn sekä monen mutkan ja takapakin kautta. Omien kokemustensa innoittamana hän lähti mukaan kampanjoimaan töitä ja opiskelupaikkaa etsivien nuorten puolesta. Hän haluaa olla esimerkkinä siitä, kuinka oma suunta löytyy kokeilun kautta

Kuva: Heini Holopainen / Yle

28-vuotias Jannika B on kerännyt opintojensa ohessa lähes kymmenkunta vuotta työkokemusta. Ensimmäinen työpaikka oli kotikaupungin kaupassa.

- Olen ikuisesti kiitollinen ensimmäisestä työpaikastani. Työkokemuksen lisäksi sain uskoa itseeni.

Jannika B on Hesburgerin perustajan Heikki Salmelan ja erityisesti Trio Niskalaukauksesta tunnetun Timo Rautiaisen kanssa mukana nuorisotakuun viestintäkampanjassa, jonka teemana on onnistuminen ja onnistumisen tunne. Jannika B haluaa korostaa että, epäonnistumisista ei saa lannistua.

- Ihminen ikään kuin tarvitseekin epäonnistumisia, jotta oma suunta löytyy. Jos joku menee pieleen, täytyy vain nousta ylös ja kokeilla jotakin muuta. Vaikka matka on mutkainen, päämäärä on tärkein.

Vaikka matka on mutkainen, päämäärä on tärkein.

Jannika B

Nuorista voimaa työelämään

Jannika B pitää nuorille työ- ja opiskelupaikkoja luovaa nuorisotakuuta toimivana ideana, koska siinä vastuuta ei oteta pois nuorilta.

- Heitä paremminkin kannustetaan tekemisen ja kokeilun kautta löytämään oma suunta elämälle. Olen itse tehnyt monen eri alan töitä, ja kaikesta on ollut hyötyä.

Muusikko on tyytyväinen myös siihen, että nuorisotakuu rohkaisee työnantajia palkkaamaan nuoria.

- Työelämässä ei saisi nojautua liikaa kokemukseen. Olisi tärkeää luottaa uusiin ja innovatiivisiin tekijöihin entistä enemmän.