1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. kulttuuri

Romeo + Julia liikkuu aaveiden ja kummitusten maailmassa

William Shakespearen ikiklassikko on Turun Nuoren Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin ensimmäinen yhteistyöproduktio. Teatterin päänäyttämön valloittaa kolmekymmentä nuorta ja livebändi.

Suvi Virtanen Juliana Turun Kaupunginteatterin päänäyttämöllä Kuva: Samuli Holopainen / Yle Uutiset

Turun Nuoren Teatterin ohjaaja Sofia Laurikainen makaili eräänä päivänä kotonaan sohvalla kun kännykkä soi. Puhelimen toisessa päässä oli taiteellinen johtaja Kalle Lamberg.

Se oli maailman hienoin tunne.

Sofia Laurikainen

- Hän kysyi voisinko ohjata Romeon ja Julian. En löytänyt mitään sanoja, se oli maailman hienoin tunne, kuvailee Sofia Laurikainen tuntojaan kun sai tehtäväkseen tuoda Veronan rakastavaisten tarina Turun Kaupunginteatterin päänäyttämölle.

Tarina eri tavalla

Sofia Laurikainen valitsi lähtökohdaksi tuoda Romeo ja Julia pois keskiaikaisesta Veronasta aaveiden ja kummitusten maailmaan. Tarina liikkuu sekä menneisyydessä että tulevaisuudessa.

- Olen ollut koko ajan todella innoissani tästä produktiosta. On mahtavaa päästä tekemään tarinaa, joka on tehty niin monta kertaa ja niin monella tavalla ja huomata, että sen voi tehdä edelleen eri tavalla, Sofia Laurikainen kertoo.

OMG ja LOL

Turun Kaupunginteatterissa nähtävä Romeo + Julia ei ole varsinainen musikaali, vaikka näytelmässä kuullaankin monta musiikkiesitystä. Näytelmässä esiintyy kolmekymmentä nuorta ja livebändi. Toisen pääroolin eli Julian esittäjä Suvi Virtanen on ihastunut näytelmässä erityisesti Shakespearen kieleen.

Ihaninta näytelmässä on sen teksti.

Suvi Virtanen

- Ihaninta näytelmässä on sen teksti. Miten kauniisti William Shakepeare onkaan kirjoittanut asioista, jotka nykynuori heittäisi, että OMG tai LOL, Suvi Virtanen kertoo.