Helsinki innostaa lisärakentamiseen

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä toivoo kaupunkilaisten innostuvan lisärakentamisesta ja muuttavan torjuvan asenteensa. Uudenmaan Yle Uutisten verkossa julkaisemaan karttaan tuli tällä viikolla 1500 ehdotusta uusista rakentamispaikoista pääkaupunkiseudulla.

Kotimaa
Maisemakuvassa Tuomiokirkko, meri ja keskustan rakennuksia.
Helsingin kaupunki

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä iloitsee siitä, että Helsinkiin on ehdotettu rohkeasti paikkoja lisärakentamiselle.

Uudenmaan Yle Uutisten verkossa julkaisemaan karttaan tuli 1500 ehdotusta uusista rakentamispaikoista pääkaupunkiseudulla.

Ehdotuksissa korostuivat rantojen hyödyntäminen sekä keskustan talojen korottaminen.

- Meidän yksi lähtökohta on, että sieltä kirkkojen ja Hotelli Tornin pitää jatkossakin erottua korkeina rakennuksina ja aivan mahdotonta korkeata rakentamista ei tälle alueelle olla sallimassa, apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä kommentoi.

Kaikki ehdotukset tutkitaan

Helsinki aikoo kuitenkin käydä läpi kaikki ehdotukset.

- Meidän kaupunkisuunnittelussa tämä tulos tutkitaan ja niin kuin sanottu nämä uudet ideat, mitä ei vielä vuosikymmenien aikana ole tullut esiin, otetaan vakavasti.

Penttilän mukaan moni rakennusidea on tähän mennessä kaatunut vastustukseen.

- Yllättäen on huomattu, että se on tosi tärkeä koirien ulkoilutusalue, luontoalue tai joku muu kolmas alue, eli siinä mielessä tämä tuuli, joka on nyt kääntymässä täydennysrakentamisen puolelle niin toivottavasti muuttaa meidän virkamiesten ymmärrystä kansalaisten tahdosta.

Täydennysrakentaminen myötätuulessa

Penttilän mukaan kartan kyselykin osoittaa, että täydennysrakentamiseen suhtaudutaan nyt aikaisempaa myönteisemmin.

- Mikä sen parempaa, koska ne perusinvestoinnin on jo tehty, siellä on vedet, viemärit, koulut ja päiväkodit lähellä ja siinä mielessä me kaikki hyödymme täydennysrakentamisesta.

Moni ehdotti Eiraan, Ullanlinnaan, keskustaan vuokra-asuntojen rakentamista ja rakenteen sekoittamista. Mahdoton ajatus?

- Kyllä minulle sopii. Tuossa on sellainen korttelin verran väljyyttä. On mielenkiitoista kuulla sitten alueen asukkaiden mielipide tästä ideasta.